Pihlajakodon lakkauttamispäätös hiertää edelleen Laitilassa

Taina Raisto-Elon valtuustoaloitteessa kaivataan kaupunginhallituksen selvitystä asiaa koskevasta päätöksenteosta.

Pihlajakodon yksikön lakkaamispäätös puhutti edelleen Laitilan sosiaali- ja terveysvaliokuntaa.Kokous käsitteli tiistaina Taina Raisto-Elon (kesk.) valtuustoaloitetta koskien palveluasumisyksikkö Pihlajakodon lakkauttamista. Raisto-Elo kaipaa kaupunginhallitukselta selvitystä yksikön lakkauttamiseen johtaneesta päätöksenteosta.

Laitilan sosiaali- ja terveysjohtaja Jussi Mattila totesi vastausehdotuksena valtuustoaloitteeseen, että lakkauttamispäätös on tehty valtuuston asettamien tavoitteiden mukaisesti, eikä sosiaali- ja terveysvaliokunta ole ylittänyt toimivaltaansa.

Mattilan mukaan sosiaali- ja terveysvaliokunta teki Pihlajakodon yksikön lakkaamispäätöksen 24. lokakuuta 2017 selvityksen pohjalta, jonka tekeminen oli sisällytetty Laitilan kaupungin talousarvioon 2016.

Virve Aho (kok.) teki kokouksessa vastaehdotuksen, jossa hän esitti, ettei Mattilan päätösesitystä hyväksytä, koska Pihlajakodon lakkauttamista ei ole tehty sosiaali- ja terveysvaliokunnan päätöksellä 24. lokakuuta 2017. Sosiaali- ja terveysvaliokunnan tuolloisessa päätöksessä edellytyksenä on ollut, että Kaukolankodin selvityksessä saadaan lopputulos Pihlajakodon jatkoille.

Äänestyksen jälkeen Ahon esitys voitti äänin 3–4. Esittelijän päätösehdotusta kannattivat Juha Laurila (kesk.), Markku Lähteenmäki (kesk.) ja Jari Kiveinen (sd.). Ahon esityksen puolesta äänestivät Virve Aho (kok.), Maria Tuomi (vihr.), Karoliina Ruusuranta (kesk.) ja Nina Arokoivu (Laitilan Omat).

Sosiaali- ja terveysvaliokunta esittää päätöksen eteenpäin kaupunginhallitukselle ja –valtuustolle.

Tehostetun palveluasumisyksikkö Pihlajakodon toiminta päättyi viime heinäkuussa, jolloin viimeiset kolme asukasta muuttivat toiseen asumisyksikköön. Yksikön 12 asukasta vastaanotti palvelusetelin, kaksi siirtyi Kaukolankotiin ja yksi Koivukotoon.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut