Piispanvaalin alustavat tulokset: Mari Leppänen ja Jouni Lehikoinen toiselle kierrokselle

Turun arkkihiippakunnan piispanvaalin ensimmäisen kierroksen alustavat tulokset ovat selvillä. Arkkihiippakunta tiedottaa asiasta Twitter-tilillään.

Alustavien tulosten perusteella toiselle kierrokselle on äänestetty Mari Leppänen ja Jouni Lehikoinen. Eniten ääniä, 357, sai Leppänen. Lehikoisen äänisaalis oli 327. Heikki Arikka sai 168 ja Kaisa Huhtala 152 ääntä.

Katso arkkihiippakunnan twiitti aiheesta (juttu jatkuu twiitin jälkeen):

Kärkikaksikko oli neljässä rovastikunnassa viidestä eniten ääniä saanut kaksikko. Ainoastaan Porin rovastikunnassa Kaisa Huhtala kiilasi kärkeen. Ala-Satakunnan rovastikunnassa eniten ääniä, 54, sai Jouni Lehikoinen. Mari Leppänen sai 47 ääntä, Kaisa Huhtala 31 ja Heikki Arikka 14.

Ala-Satakunnan alustavat tulokset twiitissä:

Äänioikeus piispanvaalissa hiippakunnan papeilla ja lehtoreilla sekä samalla määrällä seurakuntien valitsemia maallikkojäseniä. Äänioikeutettuja oli yhteensä 1191.

Tulokset vahvistetaan maanantaina 9.11. kello 10 alkavassa tuomiokapitulin istunnossa.

Arkkihiippakunnan piispanvaalin toinen kierros käydään 3. joulukuuta.

Mari Leppänen on työskennellyt Turun arkkihiippakunnan tuomiokapitulin hiippakuntadekaanina vuodesta 2019. Aiemmin hän on toiminut muun muassa piispan erityisavustajana, seurakuntaavaalien projektipäällikkönä Kirkkohallituksessa sekä pappina Liedon seurakunnassa.

Jouni Lehikoinen on työskennellyt Turun Mikaelinseurakunnan kirkkoherrana vuodesta 2003. Aiemmin hän on toiminut muun muassa Karinaisten ja Paimion seurakuntien kirkkoherrana.