Pikkujoululiikenne pistää poliisin vakavaksi

Lounais-Suomen poliisi on kuluneen viikonlopun aikana sijoittanut suuret valvontaresurssit pikkujoululiikenteen valvontaan. Sunnuntain puoleen päivään mennessä saldo on ollut kurja, poliisi tiedottaa.

Kahden viime vuorokauden aikana peräti 17 autoilijaa ylitti törkeän rattijuopumuksen rajan Lounais-Suomen poliisin alueella. Lisäksi 15 henkeä oli päätynyt liikenteeseen rattijuopumuksen rajan ylitettyään.

Edellä mainituista kaksi ajoi huumausaineen vaikutuksen alaisena. Kaksi autoilijaa pakeni poliisia. Muutama kännikala möhli autonsa ojaan tai puuhun. Yhdellä maantien ammattilaisella oli urakkanuppinsa jatkeena lähes 40 tonnin painoinen täysperävaunuyhdistelmä.

Puolet rattijuopoista ajettiin kiinni hälytyspartioiden toimesta hätäkeskusilmoitusten perusteella. Puolet pysäytettiin ratsioissa.

Poliisi kiittää tiedotteessaan niitä lukuisia tienkäyttäjiä, jotka ovat ilmoittaneet hätäkeskukseen. Ilmoitukset ovat poliisin mukaan saattaneet pelastaa ihmishenkiä.

Poliisi vetoaa ihmisiin vielä kerran, että pikkujouluista ei lähdettäisi kotiin omalla autolla.

- Jos varallisuus riittää auton omistamiseen, ja takatasku kestää kumota kuuden euron tuoppeja pikkujouluissa, ehkäpä taskun pohjalle pystyy jättämään kympin pari taksimatkaa varten. Edes pikkujouluissa. Se kun on perin noloa herätä putkan lattialta kravatti majoneesissa pohtimaan muistikuviaan rikostutkijalle, poliisi kirjoittaa.