Pikkukokkikurssi opastaa koululaisia kasvisten saloihin

Eurajoen pikkukokkikurssilaiset valmistivat Kuivalahden Marttojen opastuksella erilaisia pitsoja. Mukana oli myös yksi täysin kasvisversio. Kuivalahden Marttojen Marjatta Mäkelä opastaa Venla Lehtistä (vas.), Tella Mäkistä, Emilia Jaakkolaan, Matias Järvistä, Miska Tervoa ja Vilma Nordlundia ruuanlaiton saloihin. Kuva: Juha Sinisalo

Hedelmien ja kasvisten saantisuositus lapsille on kuusi reilua kourallista päivässä, mutta suomalaislapset jäävät tavoitteessa puolitiehen.

Asia ilmenee valtiotieteiden maisteri Elviira Lehdon tuoreesta väitöksestä. Lehto havaitsi, että kasvikset ja hedelmät maistuvat paremmin tytöille kuin pojille.

Eurajoella Kuivalahden Marttojen pitämässä pikkukokkikoulussa tutustuttiin ruoanlaiton lomassa myös kasvisten käyttöön ja uusiin makuihin. Yhdeksi reseptiksi mukaan oli valittu kasvispitsa, jonka aineosina käytettiin muun muassa sieniä, sipulia ja härkäpapuja.

Kurssille osallistuneille Moona ja Minttu Siroselle sienet ja sipuli olivatkin aivan uusia juttuja. Kasviksia molemmat kuitenkin kertoivat syövänsä päivittäin.

Molemmilta löytyi myös yhteinen suosikkivihannes.

- Tomaatti, siskokset kertoivat.

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.