Pilkington sai tunnustusta työelämän laadun kehittämisestä

Pilkington menestyi työelämän laadun arvioinnissa niin prosessien, esimiestoiminnan kuin toimintakulttuurinkin näkökulmasta. Kuva: LS-arkisto/Esa Urhonen

Laitilassa toimiva lasituotteiden valmistaja Pilkington Automotive Finland Oy on palkittu työelämän laadun ja kilpailukyvyn kehittämisestä.

Yrityksen turvallisuus- ja työkykyjohtamisen todettiin olevan erinomaisella tasolla. Laatukeskus Excellence Finland jakoi torstaina Parempaa työelämää -tunnustuksen omien alojensa edelläkävijöille, jotka ovat esimerkillisesti parantaneet työelämän laatua.

Tunnustus perustuu arviointiin, joka toteutettiin syys- ja lokakuun aikana Pilkingtonin Tampereen ja Laitilan tehtailla yhteistyössä Laatukeskuksen ja eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen kanssa.

Arvioinnissa haastateltiin kaikkia henkilöstöryhmiä, ja sen kohteena olivat henkilöstöjohtamisen käytännöt ja rakenteet sekä niiden kehittämisen systemaattisuus.

Pilkington menestyi työelämän laadun arvioinnissa niin prosessien, esimiestoiminnan kuin toimintakulttuurinkin näkökulmasta.

- Työtapaturmat ja sairauspoissaolot ovat vähentyneet merkittävästi. Turvallisuus ei meillä enää ole vain suojainten käyttöä vaan lähtee jokaisen työntekijän asenteesta, ja työntekijät ovat todella sitoutuneet siihen, sanoo Pilkington Automotive Finland Oy:n henkilöstöpäällikkö Johanna Kuusela.