Pimeää viinanmyyntiä raumalaiskaupan pihassa: mies parkkeerasi pakettiautonsa, ja paikalle saapuivat ostajat omine pulloineen

Virosta tuomaansa viinaa muille myynyt mies tuomittiin alkoholirikoksesta sakkorangaistukseen.

Yli seitsemänkymppinen raumalaismies on tuomittu alkoholirikoksesta. Satakunnan käräjäoikeuden mukaan mies on myynyt alkoholia muille henkilöille Raumalla sijaitsevan kauppaliikkeen pihalla.

Syyttäjän teonkuvauksen mukaan kyse oli yksinkertaisesti siitä, että mies on saapunut useina eri kertoina kaupan pihalle pakettiautollaan ja myynyt alkoholijuomaa, ainakin vodkaa, useille eri henkilöille. Toiminta on alkoholilain vastaista.

Mies itse kiisti menetelleensä näin, ja väitti vain tarjonneensa Virosta hankkimaansa alkoholia tuttavilleen, kun on sattunut törmäämään näihin mennessään kauppaan asioimaan.

Alkoholin tarjoamisessa on miehen itsensä mukaan ollut kyse "muiden auttamisesta", eikä hän ole saanut siitä vastiketta.

Vartija näki saman toistuvan

Oikeudessa kaupan vartija kertoi havainnoistaan. Hän kertoi nähneensä miehen ajaneen kaupan pihalla tiettyyn kohtaan, jossa häntä olivat odottaneet "tietyt alkoholia käyttävät henkilöt".

Henkilöillä oli ollut mukanaan tyhjiä pulloja, joihin alkoholia oli kaadettu.

Vartijan mukaan sama toistui viikoittain, joskus useitakin kertoja päivässä. Syytteen alaiset tapahtumat ajoittuvat touko–syyskuuhun 2021.

Lisäksi todistajana kuultiin yhtä asiakasta, jonka oikeudessa kertoma erosi olennaisesti hänen esitutkinnassaan kertomasta. Esitutkinnassa mies on kertonut alkoholin ostamisesta, mutta oikeudessa hän väitti erehtyneensä henkilöstä.

Sakkoa rangaistukseksi

Oikeus ei uskonut miehen itsensä sen paremmin kuin todistaja-asiakkaankaan väitteitä, vaan antoi painoarvoa vartijan kertomukselle sekä valvontakameratallenteelle.

Menettelyn toistuvuus ja luovutetun alkoholin suuret määrät huomioon ottaen väitettä alkoholin tarjoamisesta "auttamismielessä" ei voinut oikeuden mukaan pitää uskottavana.

Miehen menettely täyttää alkoholirikoksen tunnusmerkistön, ja siitä määrättiin hänelle sakkorangaistus.

50 päiväsakon rangaistuksesta kertyi vuonna 1949 syntyneelle miehelle 450 euroa maksettavaa.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut