Pintoksen vuoteen ovat mahtuneet niin muutosneuvottelut kuin miljoonainvestoinnitkin: "Tilanteeseen nähden olemme päässeet aika vähällä"

Pintos on panostanut yli kymmenellä miljoonalla uusiin tuotantolinjoihin. Suhdanne ei juuri nyt näytä hyvältä, mutta luottoa tulevaan on.

Pintoksen toimitusjohtaja Tuomas Pere (vasemmalla) ja tuotantojohtaja Timo Rapeli myhäilevät tyytyväisenä Euran tehtaalla. Heidän selkiensä taakse kuvassa jää upouusi raudoitetuotantolinja.

Pakkanen paukkuu Eurassa lähellä kahtakymmentä astetta, kun siirrymme toimitusjohtaja Tuomas Peren ja tuotantojohtaja Timo Rapelin opastuksella Pintoksen konttoritilojen lämmöstä ulkokautta tuotantotiloihin.

Konttorissa Pere ja Rapeli ovat kertoneet siitä, mitä media on kutsuttu raudoitetehtaalle katsomaan: kahden viime vuoden aikana toteutetuista ja käyttöönotetuista investoinneista.

– Erittäin epäsatakuntalaiseen tyyliin voisi sanoa, että meillä on nyt omalla alallamme maailman parasta teknologiaa käytössä. Ja niin haluammekin sen olevan, Pere sanoo.

Peräti kolme uutta linjastoa

Kyse on yli kymmenen miljoonan euron investoinneista, jotka ovat osuneet niin Rauman kuin Eurankin tehtaille.

Eurassa ollaan parhaillaan ottamassa käyttöön uutta isoa raudoitteiden tuotantolinjaa, jossa tehdään parhaillaan koeajoja. Pääsemme todistamaan, miten hitsauskipinät lyövät, kun kone tuottaa raudoitusverkkoa.

Lisäksi Rauman ja Euran tehtailla on jo aiemmin otettu käyttöön kaksi italialaisvalmisteista kylmävalssauslinjaa.

– Uusien laitteiden käyttöönotto on ollut iso voimainponnistus koko Pintos-tiimiltä, Pere sanoo.

Muutosneuvotteluista 13 irtisanomista

Juuri nyt rakentamisen suhdanne ei ole kovin hyvä. Se on itse asiassa jopa huonompi kuin finanssikriisin aikaan, Pere näkee.

Siinä suhteessa olikin hyvä aika ottaa uudet koneet käyttöön ja luopua vanhoista. Se kun vaikuttaa aina hetkellisesti tuotantokapasiteettiin.

– Toki se, että töitä on ollut vähemmän ja investointeja on tehty, tulee näkymään tämän vuoden tuloksessa. Mutta se ei haittaa, kun tulevaisuuteen saa katsoa optimistisesti, Pere sanoo.

Syksyn aikana yhtiössä jouduttiin käymään myös muutosneuvottelut. Niiden lopputuloksena irtisanottiin kaksi toimihenkilöä ja yksitoista tuotannon työntekijää.

– Irtisanomiset ovat tietenkin aina ikäviä, mutta tilanteeseen nähden olemme päässeet aika vähällä. Tällä hetkellä töissä olevalle porukalle työtilanne on oikeastaan oikeinkin hyvä.

Vastuullisuus tärkeä teema

Iso teema Pintoksen toiminnassa tällä hetkellä on vastuullisuus. Ympäristön näkökulmasta se tarkoittaa esimerkiksi sitä, että Pintos pyrkii omia tuotteitaan kehittämällä vähentämään rakennustyömailla syntyvää hävikkiä.

Aurinkopaneelit ja sähkötrukit ovat arkipäivää. Käytettävästä teräsmateriaalista peräti 92 prosenttia on kierrätettyä.

– Ja yksi tapa kantaa yhteiskuntavastuuta paikallisesti on kesätyöntekijöiden rekrytointi, joka on edessä taas pian. Työllistämme kesäisin noin kymmenkunta henkilöä, Pere toteaa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut