Pioneerityötä muille tapahtumajärjestäjille – Lukolle sataa Pitsiturnauksen järjestämisestä kiitosta monesta suunnasta

Rauman Lukon markkinointi- ja tapahtumajohtaja Mikael Eklöf aikoo huokaista helpotuksesta vasta kahden viikon päästä, jos tartuntoja ei tule.

Kuusi katsomolohkoa, neljäsataa pulloa käsidesiä, seitsemänsataa kasvomaskia.

Siinä muun muassa joitakin askelmerkkejä, joilla markkinointi- ja tapahtumajohtaja Mikael Eklöf ja muu Rauman Lukon organisaatio lähtivät perjantain Pitsiturnausta järjestämään.

Koronapandemian vuoksi turnauksen yleisömäärä oli rajoitettu 2 700 katsojaan, ja jokaisen katsojan, joukkueiden henkilöiden ja hallin työntekijän hygieniasta sekä turvallisuudesta oli mentävä takuuseen.

Yhtälö oli monimutkainen, mutta Eklöfin mukaan perjantain jälkeen tekijäporukassa oli hymy herkässä.

– Paljonhan siinä oli hommaa, kun ensimmäistä kertaa tällaista tehtiin. Siihen nähden mitä suunniteltiin ja ajateltiin, niin käytännön toteutus meni erittäin hyvin.

Kiitosta satoi monesta suunnasta

Mikael Eklöf ei mitannut järjestäjien onnistumista pelkästään tunnetasolla, vaan peilasi koko päivän kestävän kiekkokarnevaalin kulkua myös palautteisiin.

Kiitosta on satanut Lukolle niin viranomaisilta, mukana olleilta joukkueilta kuin yleisöltäkin.

– Mediakin on kertonut hyvin positiivisella sävyllä meidän järjestelyistä.

Lukon markkinointi- ja tapahtumajohtajan mukaan seura pääsi nähtyyn lopputulokseen tiiviillä yhteistyöllä.

Hän antoi erityiskiitokset kaikille hallissa työskennelleille vastuuntuntoisuudesta ja sitoutuneisuudesta.

– Kun kaikki hoitivat oman ruutunsa, niin tässä oli lopputulos. Sehän tämän kruunasi, että turnausvoittokin tuli kotiin. Varmaan jokaisella Lukko-perheessä on hyvä mieli tällä hetkellä.

Kahden viikon jännitysaika

Suomessa koronarajoitteisiin tuli suuria lievennyksiä elokuun alussa.

Ennen elokuuta Pitsiturnauksen kokoisia massatapahtumia ei ollut mahdollista Suomessa järjestää sisätiloissa, joten Rauman turnauksen onnistumista seurattiin tarkkaan myös muissa kuin urheilupiireissä.

– On se takaraivossa ja tiedossakin ollut, että olimme ensimmäisenä Suomessa ja ehkä koko Euroopassa tekemässä tämän mittakaavan sisätilatapahtumaa.

– Uskon, että teimme tässä muille aika hyvin pioneerityön siitä, miten pystyimme viranomaisten ohjeistusten ja suositusten kanssa toimimaan, Eklöf toteaa.

Lukko otti turnauksessa huomioon jokaisen turvallisuusnäkökulman. Myös sen, että jokaisen kuuden katsomolohkon katsoja on myöhemmin jäljitettävissä.

– Toivotaan, että kukaan ei kahteen viikkoon ilmoita tartunnasta. Sitten pitäisi selvittää tartuntaketjua. Odotetaan siis vielä kaksi viikkoa ja huokaistaan vasta sen jälkeen helpotuksesta.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut