Pirttialho veti rakentajia sijainnillaan, Uotila ei ole kiinnostanut yhtä paljon

Rauman uusista asuinalueista pohjoisessa kaupungissa sijaitseva Pirttialho on osoittautunut Uotilan Kallionikulaa suositummaksi.

Alueen menestys on jatkoa Kaaron ja Silikallion alueille, jotka alkavat olla täyteen rakennettuja.

– Pirttialho on sijainniltaan niin hyvä paikka, arvioi maanmittausinsinööri Ari-Pekka Asikainen.

Suosiosta kertoo se, että kun Pirttialhon ensimmäisen vaiheen tontit tulivat varattaviksi, meni niitä yhdessä kuukaudessa 42 varaukseen.

Alueen toista vaihetta on alettu jo kaavoittaa ja nämä tontit tulevat todennäköisesti tarjolle ensi vuonna.

– Uskon, että sekin tulee olemaan aika kysytty alue.

Uotilan uuden alueen Kallionikulan sijainti saatetaan Asikaisen mukaan mieltää hieman syrjäisemmäksi. Maanmittausinsinööri on kuitenkin selvittänyt, että Pirttialhon ja Kallionikulan välimatkassa sairaalan risteyksen valoihin ei ole eroa kuin kaksisataa metriä.

– Itsekin ajattelin, että Kallionikula on kauempana, vaikka todellisuudessa se ei ole. Uotilasta pääsee myös näppärästi kevyen liikenteen väylää pitkin kaupunkiin.

Yksi selittäjä saattaa Asikaisen mukaan olla myös Kallionikulan asemakaavamääräykset. Alueen ensimmäisessä vaiheessa tonteille voi rakentaa ainoastaan kaksikerroksisia asuntoja.

– Yksikerroksisilla tuntuu olevan kysyntää jonkin verran. Tarkoitus on, että Kallionikulan toisessa vaiheessa niitä tulisi reilustikin varattavaksi, Asikainen sanoo.

Kallionikulan toisen vaiheen kaavoitus on valmis, ja jakoon tulee 90 omakotitonttia. Tarkoituksena on, että varauksia voidaan alkaa tehdä jo kuluvan vuoden aikana.

Lue lisää sunnuntain Länsi-Suomesta.