Pitkä matka aivovammadiagnoosiin

Vaikeinta Nico Ojalalle on ollut kertoa lapsilleen, että miksi isi ei ole samanlainen kuin muiden lasten isä. Nykyään Saaga (vas.) ja Saana tietävät, että iskällä on päässä pipi, ja sen vuoksi hän esimerkiksi kävelee hassusti. Kuva: Nico Ojalan kotialbumi

Raumalla asuneen Nico Ojalan, 43, elämä muuttui täysin toukokuun lopussa vuonna 2014. Omaa rakennusalan yritystä pyörittänyt mies putosi tuolloin talon katolta neljän metrin pudotuksen maahan, kivien ja lautojen keskelle.

Kuusi kuukautta onnettomuuden jälkeen Ojala alkoi saada omituisia pääkipuja ja - tuntemuksia. Terveyskeskuspäivystyksestä apua ei kuitenkaan tullut.

– Kävin lääkärissä taukoamatta kolmen kuukauden ajan. Ensin minulle tyrkytettiin migreenilääkkeitä, sitten diagnoosiksi tuli jännitysniska ja lopulta lääkäri sanoi suoraan, että minä kuvittelen kaikki oireeni.

Ojala sai aivovamma -diagnoosin vihdoin toukokuussa 2015, vuosi tapaturman ja puolen vuoden sairaalassaolon jälkeen. Nyt erilaiset oireet seuraavat miestä joka päivä, ja hän aikoo tehdä hoitovirhe-ilmoituksen.

Lue lisää maanantain Länsi-Suomesta ja Plus-osiosta.