Pitkiä partoja ja iloista mieltä Säkylässä

Säkylässä järjestettiin lauantaina jo neljättä kertaa perinteinen Joulupukkijuoksu. Voittaja noin 150 osallistujan joukosta löytyi parranmitalla, sillä voittajan Liisa Kalakosken pukinparralla oli mittaa peräti 29 metriä ja 5 senttiä.

Partaa kilpailussa mittautti moni nuorikin, yksi heistä oli 8-vuotias Iivo Kankare.

– Minä kasvatin oman partani yhdessä päivässä, ei ollut vaikeaa.

Säkylän kunnan ja Säkylän Yrittäjät ry:n järjestämä joulupukkijuoksu on kansainvälisten esikuviensa tapaan hyväntekeväisyystapahtuma. Helppo kilometrin etappi taivalletaan juosten, hölkötellen ja kävelle lämminhenkisen sekä reippaan tunnelman vallitessa.

– Pukkeja, muoreja ja tonttuja oli tänä vuonna juoksemassa hiukan viime vuotta vähemmän, mutta yleisöä puolestaan oli paljon enemmän. Mielestäni torilla oli nyt joulun odottajia enemmän kuin koskaan ennen, arvioi johtajapukki, Säkylän kunnanjohtaja Teijo Mäenpää.

Joulupukkijuoksu on Säkylän Yrittäjien joulukauden avaus sekä osa Säkylän kunnan Sata syytä -markkinointikampanjaa. Tapahtuman järjestävät Säkylän kunta ja Säkylän Yrittäjät ry. Vapaaehtoiset ilmoittautumismaksut käytetään hyvään tarkoitukseen, Säkylän perhepuiston kehittämiseen.