Pitkiksellä leireillään ensi viikolla jo 53. kertaa

Pitkiksen cheerlader-ryhmä teki hienon pyramidin kesän 2013 leirillä. Kuva: Ari Anteroinen

Perinteinen Pitkis-Sport-liikuntaleiri järjestetään Kokemäen Pitkäjärvellä jälleen ensi viikolla. Pitkäjärven männikössä leireilee ja liikkuu maanantaista perjantaihin puolitoistatuhatta lasta ja nuorta. Ohjaajia on noin 250.

53:nnen Pitkis-Sportin teema on "Vain leirielämää". Lisäksi joka päivälle on olympiavuoteen liittyvä oma teemansa, jota leiriläiset yhdessä kouluttajien kanssa pohtivat ja toteuttavat.

- Teemme asioita yhdessä ja korostamme yhteishenkeä. Ohjelmassa on mukana olympiavuoden aatteita, kuten ystävyys ja toisten kunnioittaminen. Tiistaina koko leirin väki viettää “unelmien Pitkistä” rannalla leirinuotiolla lauleskellen, mitä odotan erityisesti, ennakoi Pitkiksen leirijohtaja Krista Tuomisto.

Maanantaina heti leirin aluksi järjestetään koko leirin evakuointiharjoitus, jossa ohjaajat harjoittelevat leiriläisten viemistä sisätiloihin turvaan.

Keskiviikkona on vierailupäivä ja iltajuhla, mutta torstai on monelle leiriläiselle odotetuin päivä, sillä illalla pidetään Pamauksen lavalla disko.

Leiriportit avautuvat maanantaina kello 14, ja leirin järjestäjät toivovat, ettei paikalle saavuttaisi aikaisemmin.

- Täsmäsaapuminen iltapäivällä takaa, että leirialue on kokonaan leiriläisten turvallisessa käytössä. Viime hetken järjestelyjen vaatimat raskaat ajoneuvot on siihen mennessä ohjattu muualle, selvitetään leirin tiedotteessa.

Pitkis-Sportin järjestää Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu LiikU ry.