Pitsikuviot valtaavat parhaillaan Valtakatua Raumalla

Satakunnan ammattikorkeakoulun liiketalouden opiskelija See Wah Poon maalaa osana työharjoitteluaan Rauman Yrittäjissä keskiviikkona Tarmo Thorströmin suunnittelemia pitsigraffiteja Valtakadulle. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Keskustan elävöittäminen pitseillä jatkuu, kun Tarmo Thorströmin suunnittelemia kuvioita levitetään Valtakadun katukiviin ja roskisteippauksina Nortamonkadulle.

Pitsigraffitteja maalattiin jo toukokuussa Vanhassa Raumassa yli 160 kappaletta. Nyt vastaavia mustia pitsejä sprayjataan parhaillaan Valtakadulle kaupungintalon ja Keskuspuiston välille.

Tällä kertaa kuviot ovat betonilaattojen koon mukaan 40 kertaa 40 senttiä ja noin kuuden metrin välein.

– Pitsiä toivottiin muuallekin kuin Vanhaan Raumaan. Valtakatu ja Keskuspuiston läheisyys olivat seuraava luonnollinen askel, jotta pitsit muodostavat eräänlaisen polun keskustaan, kertoo Rauman Yrittäjien toiminnanjohtaja Sari Pettersson.

Graffitteja saatetaan maalata muuallekin, mutta vielä ei ole suunnitelmissa paikkaa tai maalausajankohtaa. Pettersson toteaa, että ehdotuksia otetaan yhä vastaan.

Kaupungin wihertoimen kanssa on toteutettu kuusi erilaista pitsiteippauksin koristeltua roskista Nortamonkadulle Kanalin varteen. Pitsimallien nimet ovat Pihlajanlehti, Prinsessalai, Leviä ristmandel, Winoplätti, Mandelruusu ja Emelia.

Teippausten värit vaihtelevat sijainnin perusteella harmaasta lohenpunaiseen ja oranssinkeltaiseen.

Pitsigraffitit ja pitsiroskisten teippaukset kustantaa Rauman Yrittäjät ry.