Pitsiviikko järjestetään yhdeksäntuntisena livelähetyksenä – yleisö voi osallistua monin tavoin

Kulttuurituottaja Sanni Tuuppa ja viestintäharjoittelija Meri Lehto fiilistelevät Pitsiviikko Liven tulevaa toteutustapaa.

Rauman Pitsiviikko järjestetään tänä kesänä yhdeksäntuntisena livelähetyksenä perjantaina 24.7. eli Mustan pitsin yönä.

Pitsiviikon tiedotteen mukaan livelähetys tiivistää yhdeksän festivaalipäivää yhdeksään tuntiin ja ilmentää 50. kertaa järjestettävän Pitsiviikon monipuolisen ohjelman, kiinnostavat paikalliset esiintyjät sekä festivaalitunnelman yhdeksäntuntiseen juonnettuun lähetykseen.

Livelähetyksessä nähdään ennakkoon kuvattuja esityksiä ja ohjelmaa, kiinnostavia kohtaamisia ja haastatteluja sekä suoraa lähetystä Rauman taidemuseon sisäpihalta.

– Koko festivaalituotanto piti muuttaa melko nopeassa ajassa täysin toisenlaiseen muotoon. Pohjana on alkuperäinen tapahtuma, sen parhaat puolet, ainutlaatuinen ja erottuva ohjelma ja tunnelma, johon vain Pitsiviikko pystyy. Koko kaupungissa näkyvän festivaalin sijaan keskitymme kuitenkin siihen, miten paras kokemus Pitsiviikosta välitetään ruudun välityksellä katsojille, vastaava kulttuurituottaja Leila Stenfors kertoo.

– Kun totutusta on pakko poiketa, saadaan aikaan jotain sellaista, mikä normaalioloissa olisi ollut lähes mahdotonta tehdä. On mahdollista, että poikkeustoteutuksesta voi jäädä jotain myös pysyväksi toimintatavaksi tuleviin Pitsiviikkoihin, Stenfors jatkaa.

Lähetystä voi katsella Mustan pitsin yönä YouTube-kanavalla osoitteessa www.youtube.com/cityofrauma.

Lähetykseen voi ehdottaa ohjelmaa nettisivuilla www.pitsiviikko.fi. Yleisö voi osallistua lähetykseen sosiaalisen median kanavien kautta sekä ennakkoon että lähetyksen aikana. Kesän aikana esitetään muun muassa kutsu juhlavuottaan viettävän tapahtuman onnittelutempauksen tekemiseen ja annetaan sosiaalisen median seuraajille mahdollisuus valita lähetyksessä näytettävää ohjelmasisältöä.