Pitsiviikko muuttaa taas liikennejärjestelyjä

Rauman Pitsiviikko muuttaa tänäkin vuonna kaupungin liikennejärjestelyjä.

Vanhassa Raumassa Kauppakatu ja Kuninkaankatu ovat suljettuina 14.–27.7. Vähäkirkkokatu muuttuu Kuninkaan- ja Kauppakadun välillä yksisuuntaiseksi Kuninkaankadulta Kauppakadulle päin, jolloin autoliikenne torille mahdollistuu.

Kansainvälisiä suurmarkkinoita aletaan rakentaa keskiviikkona 23.7.

Se näkyy kaupungin katukuvassa jo tiistaina 22.7. Pakkahuoneenkadulla tulee voimaan pysäköintikielto, koska Satakunnan Liikenteen paikallispysäkit siirtyvät sinne markkinoiden ajaksi.

Keskiviikkoaamuna 23.7. suljetaan koko markkina-alue, mukaan lukien Nortamonkatu välillä Tallikedonkatu ja Vänninkatu–Pakkahuoneenkatu.

Markkinat kiertävät koko keskustan Kanalinrannasta kauppatorille sulkien osia Kallio-, Kanava- ja Valtakadusta, Kanalinrannasta sekä Anundilankadusta.

Savilankatu suljetaan välillä Kauppakatu–Pakkahuoneenkatu. Taksiasema toimii normaalisti, mutta Nortamonkadulle on kääntymiskielto.

Paikallisliikenteen pysäkit siirtyvät markkinoiden 23.–26.7. ajaksi Pakkahuoneenkadulle, ja bussien kaukoliikenne on ohjattu eri reittiä. Nortamonkadun pikavuoropysäkki on poissa käytöstä.

Päätöspäivänä järjestetään Pitsiviikon päätösparaati yhteistyössä Huumorin kukkaset -naurufestivaalin kanssa. Se sulkee katuja liikenteeltä.

Liikennejärjestelyt puretaan maanantaina 28.7.