Pitsiviikko sulkee katuja ja muuttaa liikennejärjestelyitä ensi maanantaista lähtien

Pitsiviikko vaikuttaa Rauman keskusta-alueen liikennejärjestelyihin maanantaista 22.7. alkaen. Tapahtuma-alueiden rakentaminen sulkee katuja keskustassa, vaikuttaa pysäköintiin ja siirtää paikallisliikenteen pysäkkien paikkaa. Tarpeellinen huoltoliikenne ja tonteille ajo on mahdollista myös tapahtuma-aikana.

Markkina-alue avautuu yleisölle keskiviikkona 24.7. klo 10. Alueen rakentaminen alkaa jo maanantaina 22. päivä., kun Pakkahuoneenkadun pysäköintiruudut poistetaan käytöstä ja paikallisliikenteen pysäkit siirretään Savilankadulle.

Tiistaina 23.7. keskustan alueelle sijoittuva markkina-alue suljetaan liikenteeltä. Vänninkadun ja Pakkahuoneenkadun välinen katuosuus Nortamonkadusta suljetaan puomeilla. Liikenteenohjaajien valvomia puomeja tulee myös Valtakadulla Välikadun ja Valtakadun risteykseen ja Kanavakadulla Lyseokadun ja Kanavakadun risteykseen.

Kalliokadulla puomi sijoitetaan Lyseokadun ja Kanalinrannan väliselle katuosuudelle. Savilankadulla suljetaan katuosuus liikenteeltä Pakkahuoneenkadun ja Kuninkaankadun välillä. Nortamonkadun pikavuoropysäkki on markkinoiden ajan poissa käytöstä ja bussien kaukoliikenne kulkee Vähämaanpuiston kautta.

Pitsiviikolle mieluiten jalkaisin

Mustan pitsin yön huvialue suljetaan liikenteeltä perjantaina 26. päivä. Liikennejärjestelyillä turvataan tapahtumakävijöiden liikkuminen alueella. Pelastus- ja huoltotiet sekä kiinteistöille kulku pidetään kuitenkin avoimina kaikilla suljetuilla katuosuuksilla pidetään kuitenkin.

Kaupungissa liikkuvien pyydetään huomioimaan muuttuvat liikennejärjestelyt ja noudattamaan niitä yleisen turvallisuuden vuoksi. Keskustan alueeseen ja Pitsiviikon tapahtumatarjontaan kannattaa tapahtuman aikana tutustua jalkaisin.

Pysäköintipaikkoja autoille löytyy keskustan ulkopuolelta ja muun muassa tilapäisenä pysäköintialueena toimivalta Karin koulun sisäpihalta. Tapahtuman tilapäinen pyöräparkki sijaitsee Vänninkadulla kauppakeskuksen läheisyydessä.

Vanhan Rauman liikkeiden huoltoajo pyydetään tekemään ajokiellon 23.–27.7. aikana aamulla ennen klo 10.00. Tarpeellinen tonteille ja liikkeisiin ajo on sallittu ajoluvalla. Vanhan Rauman aluetta koskevia ajolupia myönnetään Palvelupiste Pyyrmanista.

Savilanpuiston taksiasema toimii normaalisti koko Pitsiviikon ajan.

Pitsiviikon ja kävelykatujen liikennejärjestelyt puretaan maanantaina 29.7.

Pitsiviikkoa vietetään 20.-28.7.2019