Pitsiviikko vakuutti Ekokompassi-ympäristösertifikaatin myöntäjät

Sertifikaattia varten Pitsiviikon jätehuoltosuunnitelma on laitettu uuteen uskoon. Tapahtuma-alueella kiertää tänä vuonna niin kutsuttu steedausporukka, joka neuvoo yleisöä ja markkinamyyjiä jätteiden lajittelussa. Kuva: Rauman kaupunki

Rauman Pitsiviikolle myönnettiin torstaina Ekokompassi-ympäristösertifikaatti, kaupunki tiedottaa.

Ekokompassi on Suomessa kehitetty ympäristöjärjestelmä, jonka tarkoitus on parantaa yritysten ja tapahtumien ympäristöasioiden hallintaa käytännön tasolla. 

Rauman Pitsiviikon Ekokompassia on rakennettu alkuvuodesta lähtien. Ekokompassin saamiseksi tapahtuman ympäristövaikutukset on arvioitu, ja niiden hallitsemiseksi on laadittu suunnitelma.

– On hienoa nähdä, kun pitkään paperilla suunnitellut toimet toteutuvat käytännössä ja toimivat hyvin, Rauman kaupungin vastaava kulttuurituottaja Leila Stenfors kirjoittaa tiedotteessa.

Virallinen auditointi suoritettiin kahdessa osassa, joista viimeinen tehtiin torstaina tapahtuman aikana. Kierroksella haastateltiin tapahtuma-alueella järjestäjiä ja markkinamyyjiä sekä tarkasteltiin ympäristöön vaikuttavia järjestelyjä. Auditoinnilla varmistettiin, että Pitsiviikko täyttää kaikki Ekokompassiin vaaditut kymmenen kriteeriä ja sitoutuu ympäristötyöhön.

Sertifikaattia varten tapahtumalle on laadittu uusi jätehuoltosuunnitelma. Lajitteluohjeistus on uusittu tänä vuonna kokonaan ja tapahtuma-alueen jätteiden lajitteluun on panostettu erityisesti neuvonnan osalta. 

Sertifikaatti myönnetään kolmeksi vuodeksi kerrallaan. Pitsiviikolle on asetettu räätälöityjä tavoitteita, jotka ottavat tapahtuman luonteen ja jo tehdyn ympäristötyön huomioon. Ympäristösuunnitelmaa mukautetaan aina sen mukaan, miten tapahtuma muuttuu.