Pitsiviikolle tehdään taidetta yhdessä: teokset valmistuvat taidemuseon pihaan ja museopuutarhaan

Pitsiverho on tilataideteos, joka koostuu sadoista virkatuista pitsiliinoista. Installaation ovat suunnitelleet katu- ja yhteisötaiteilijat Tuuli Huovila ja Essi Ruuskanen.

Pitsiviikolle valmistuu kaksi yhteisötaideteosta. Toinen sijoittuu Rauman taidemuseon sisäpihalle ja toinen Vanhan Raatihuoneen puutarhaan. 

Taidemuseon pihamaan ympäristötaideprojektin tekijöiksi voivat ilmoittautua kaikki 13–29-vuotiaat nuoret ympäri Suomen. Oma teos valmistetaan kotona, ja muihin projektiin osallistuviin pidetään yhteyttä verkossa.

Kuvataiteilija Paavo Paunu ohjaa teosta suunnittelevia ja valmistavia nuoria. Materiaaleina käytetään luonnosta löytyviä puita, kuten oksia tai risuja. Yhteinen teos kootaan heinäkuussa Rauman taidemuseon sisäpihalle. 

Taideprojektin toteuttavat Nuori Taide ja Rauman kaupungin kulttuuri- ja museopalvelut. Osallistujahaku ja hakuohjeet löytyvät Nuori Taide -sivustolta.

Vanhan Raatihuoneen sisäpihalle sijoittuva Pitsiverho on tilataideteos, joka koostuu sadoista virkatuista pitsiliinoista. Installaation ovat suunnitelleet katu- ja yhteisötaiteilijat Tuuli Huovila ja Essi Ruuskanen.

Ensimmäiset Pitsiverho-installaation työpajat järjestettiin Lasten kulttuuriviikoilla maaliskuun alussa. Avoimia työpajoja järjestetään kevään ja kesän aikana myös muille kohderyhmille. Työpajan järjestämistä kokeillaan etänä ja alustana toimii Pitsiviikon Facebook-sivu.

Ensimmäinen Pitsiä katukuvaan -livepaja järjestetään torstaina 23.4. kello 17–18.30. Osallistujat tarvitsevat käyttöönsä valkoista lankaa ja sopivan virkkuukoukun.

Pitsiverho-installaation tekemiseen voi osallistua myös lahjoittamalla valmiita virkattuja pitsiliinoja tai pitsejä taiteilijoille.
Lisätietoa taideprojekteihin osallistumisesta, teoksista ja taiteilijoista löytyy Pitsiviikon nettisivuilta.