Pk-konkarit ovat löytämässä kumppaneikseen startup-yrityksiä

Havamax Solutionsin toimitusjohtaja Hannu Vainio-Mattila (vas.) kehuu Pintoksen organisaatiota nuorekkaaksi ja dynaamiseksi. Pintoksen toimitusjohtaja Tuomas Pere suosittelee startup-yhteistyötä kaikille pk-firmoille. Kuva: Henrik Kettunen

Suomalainen startup-ilmiö on edennyt uuteen vaiheeseen. Ennen yhteistyötä haettiin suuryritysten ja startupien välillä. Nyt myös pk-yritykset ovat löytämässä kavereikseen uuden sukupolven startupeja.

– Uudistushaluiset yritykset löytävät uusia mahdollisuuksia. Se tarkoittaa uusia tuotteita ja uutta työtä. Tie on pitkä, mutta sitä kannattaa lähteä kulkemaan. Ellei yritys uudistu, se voi joutua karvaasti yllättymään, kun maailma ympärillä muuttuu ja nopeasti, sanoo Pintoksen toimitusjohtaja Tuomas Pere.

Pintos aloitti kolme vuotta sitten yhteistyön ohjelmistokehitykseen erikoistuneen Havamax Solutionsin kanssa. Euran ja Lapin tehtaille tehtiin reaaliaikainen varastonhallinta- ja nosturinohjausjärjestelmä, jossa hyödynnetään suomalaista peliosaamista ja 3D-tekniikoita.

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.