Poikkeuksellinen maailmanperintökoordinaattorin virka Raumalla yhä täyttämättä – nyt työtä tekevät kaavoitusarkkitehdit oman työnsä ohessa

Viran täyttäminen ei välttämättä käykään ihan niin vain, sillä kyse on erikoisesta tehtävästä. Oikean ihmisen löytäminen on aikataulua tärkeämpää, sanoo kaavoitusjohtaja.

Edellinen maailmanperintökoordinaattori Jussi Telaranta jätti tehtävänsä viime kesänä. Arkistokuva: Juha Sinisalo

Yksi maailmanperintöasioiden hoitamiseen Raumalla liittyvä kuuma peruna on maailmanperintökoordinaattorin virka. Se on toistaiseksi täyttämättä edellisen koordinaattorin Jussi Telarannan jätettyä tehtävänsä viime kesänä.

Nyt osaa koordinaattorin tehtävistä on hoidettu kaavoitusväen voimin, kertoo kaupungin kaavoitusjohtaja Juha Eskolin.

– Niitä on tehty siinä määrin kuin on pystytty ja priorisoitu niin, että vain välttämättömät tehdään. Ne työt, jotka pystytään siirtämään uuden koordinaattorin tehtäväksi, on siirretty, Eskolin kuvailee.

Vs. maailmanperintökoordinaattoreina toimivat kaavoitusarkkitehdit Mervi Tammi ja Henri Raitio kertovat, että välttämättömiäkin töitä kuitenkin riittää runsaasti.

– Tämä lisätyö tietysti vie aikaa muiden tehtävien ohella. Tiettyä synergiaetua syntyy siitä, että olemme Vanhan Rauman kanssa tekemisissä jo muutenkin, mutta kokonaisuus on silti melko vaativa, sanoo Raitio.

Tammen mukaan on yllättävän paljon asioita, jotka on yksinkertaisesti pakko hoitaa.

– Se ei ole pelkästään hallinnollista hommaa, vaan on oikeasti asioita, jotka pitää tehdä, Tammi toteaa.

Rekrytointi viran täyttämiseksi pyörähtää käyntiin Eskolinin mukaan kevään aikana. Se ei välttämättä käy aivan käden käänteessä, sillä kyse on poikkeuksellisesta tehtävästä.

– Siinä vaaditaan monenlaisia poikkihallinnollisia taitoja. Erityisosaamisena pitää ymmärtää kulttuuriympäristöjä ja miksei rakennusten suojeluunkin liittyviä asioita.

Toiveissa on saada virka täytettyä kesään mennessä. Aikataulutavoitteen mukaan ei kuitenkaan edetä, vaan Eskolinin mukaan tärkeintä on löytää oikea henkilö.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut