Poikkeuksellinen nollakoron aika päättynyt, ja se hämmentää monia nuoria asunnonomistajia

Oma Säästöpankki jatkoi viime vuonna tasaista kasvuaan ja teki jälleen ennätystuloksen.

| Päivitetty

Oma Säästöpankki teki viime vuonna jälleen ennätystuloksen ja jatkaa näin ollen kasvuaan. OmaSp:n aluejohtaja Rafael Eerola uskoo päivittäisen tekemisen olevan avainasemassa. "Olemme kaikkien pankki, jossa asiakkaat saavat palvelua", Eerola sanoo.

Luottojen korot ovat palanneet usean poikkeuksellisen vuoden jälkeen normaalitasolle.

Nollakorkomaailmassa eläneitä nuoria asunnonomistajia muutos on voinut kuitenkin hämmentää tai jopa järkyttää.

Oma Säästöpankin aluejohtaja Rafael Eerola kertoo, että tämä on näkynyt myös pankkiin tulleiden kysymysten määrässä. Aikaisemmin korontarkistuspäivällä ei ole juuri ollut merkitystä.

Viime keväänä 12 kuukauden euribor-korko ylitti nollarajan ja on jatkanut sen jälkeen nousuaan. Tämä saattaa monessa perheessä merkitä useamman satasen korotusta lainanlyhennykseen.

Samaan aikaan inflaatio on syönyt kuluttajien ostovoimaa.

Kiristynyt tilanne on näkynyt myös Satakunnan asuntomarkkinoilla. Moni on pelännyt tiukassa tilanteessa vaihtaa asuntoa. Piristymisen merkkejä on kuitenkin jälleen nähtävissä.

– Loppuvuonna tehtiin paljon luottoja kiinteillä koroilla. Asuntojen luotot ovat Satakunnassa kuitenkin maltillisia, pääkaupunkisedulla tilanne on vielä aivan toinen, Eerola toteaa.

Paluumuuttajia pitäisi saada takaisin

Eerola pitää tärkeänä, että Satakunnan työllisyystilanne on pysynyt hyvänä ja yritykset ovat pystyneet tekemään isojakin investointeja.

Osaajapula kalvaa kuitenkin monia aloja.

– On tärkeää pitää osaajat täällä, mutta saada myös paluumuuttajia takaisin, Eerola sanoo.

Eerola näkee Satakunnan kaupunkien välisen yhteistyön olevan erityisen tärkeää Rauman ja Porin välisestä keskinäisestä väännöstä huolimatta.

Parannuksia kulkemiseen on jo tullut, kuten Valtatie 8:n perusparannus, joka nappasi Rauman ja Porin välisestä ajoajasta noin kymmenisen minuuttia.

– Me olemme täällä Satakunnassa reunalla, joten meillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin uskaltaa tehdä.

Ennätystuloksen vuosi jälleen

Vaikka viime vuosi oli monella tapaa tuulinen, jatkoi Oma Säästöpankki vahvaa kasvuaan.

Yhtiö teki viime vuonna jälleen ennätystuloksen. Vertailukelpoinen tulos ennen veroja oli vajaa 76 miljoonaa euroa. Tulos kasvoi 43 prosenttia.

– OmaSp:n liiketoiminnan kehitys on jatkunut erinomaisena. OmaSp:n ainutlaatuinen yhdistelmä kasvua ja kannattavuutta näkyy vahvana oman pääoman kertymänä, joka mahdollistaa kasvavan voitonjaon omistajille sekä investoinnit menestyksen mahdollistamiseksi myös tulevaisuudessa, Oma Sp:n toimitusjohtaja Pasi Sydänlampi kertoo tiedotteessa.

OmaSp vahvistaa markkina-asemiaan entisestään vuoden alussa, kun Liedon Säästöpankin fuusio toteutuu helmikuun aikana.

Tulostavoitteiden suhteen Rafael Eerola uskoo päivittäiseen tekemiseen.

– Arkitulos on oleellinen. OmaSp:lle erityisen tärkeää on tavoitettavuus ja palvelut. Meille voi tulla nostamaan tai tallettamaan rahaa ja meidät myös tavoittaa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut