Pokémon-peli houkuttelee ulos - Lasten tammikuuta vietetään sekä somessa että ulkona

Euran perinteisen Lasten tammikuun ohjelma keskittyy tänä vuonna sosiaalisen median kanaviin. Kuitenkin myös koronaturvallisia lasten tapahtumia järjestetään. Sunnuntaina vietettiin Pokémon-päivää Hinnerjoella.

Tämänvuotinen lapsille ja nuorille suunnattu kulttuuritapahtuma on Eurassa nimetty koronarajoitteiden takia Lasten etätammikuuksi. Tammikuun aikana kunnan omilla somekanavilla julkaistaan lapsille ja nuorille suunnattuja videoita, kuvia ja muita julkaisuja. Vinkkejä ja ohjeita saa esimerkiksi askarteluun, leivontaan, musisointiin, lautapeleihin ja kotiseudulla ulkoiluun. Arvontaakin on luvassa.

Näyttelyjä ja lehtijuttuja

Euran kirjastoissa voi tutustua Lasten tammikuuhun liittyviin näyttelyihin. Pääkirjastossa on esillä valokuvanäyttely sekä Muumilaakson elämää esittelevä Muuminäyttely. Honkilahden kirjastossa esitellään eskarilaisten ja koululaisten askartelemia poroja ja punatulkkuja. Lasten tietokilpailuun voi osallistua kaikissa kunnan kirjastossa koko tammikuun ajan.

Etätammikuu järjestetään yhteistyössä Alasatakunta-lehden kanssa, joka julkaisee Lasten tammikuuhun liittyviä artikkeleita. Aikuisille on luvassa MLL:n Tiia Rosnellin etäluento, joka käsittelee konkreettisia keinoja kiusaamisen ehkäisemiseksi.

Nurtsilta alkuun

Mia Heikkilä Hinnerjoen kotiseutuyhdistyksestä järjesti toista kertaa Lasten tammikuuhun liittyvän Pokémon-päivän. Kymmenkunta alakouluikäistä Hinnerjoelta sekä Lapin Kuolimaalta ja Kodiksamista kerääntyi Heikkilän kanssa Hinnerjoen Nurtsille.

– Tämä on koko kylän yhteinen paikka. Tästä on mukava lähteä liikkeelle Pokémon-jahtiin, Heikkilä toteaa.

Aluksi suunniteltiin yhdessä, missä päivän aikana käydään. Kylän kohteista oli suunnitelmissa ainakin kirjasto.

– Monessa Hinnerjoen kulttuurikohteessa, kuten museolla, seurantalolla ja koululla on Pokéstop-paikkoja, joista pelaajat keräävät pelissä tarvittavia asioita, Mia Heikkilä kertoo.

– Nyt olisi tarkoitus tehdä Pokéstoppeja vielä lisää. Niitä pystyy tekemään, kun on edennyt pelissä riittävän pitkälle.

Yksin tai yhdessä

Kaikilla mukaan ilmoittautuneilla on peli valmiina omassa puhelimessa.

– Parhaimmillaan tämä on yhteisöllinen peli. Pelata voi myös yksin, ja korona-aikana peliin on lisätty myös mahdollisuuksia etäpelaamiseen. Parasta kuitenkin on ulkona liikkuminen, tämä on turvallista korona-ajan tekemistä, Heikkilä painottaa.

Hinnerjokelainen Akseli Heinonen ilmoittaa pelanneensa Pokémonia jo kaksi vuotta.

– Pelaan usein koulun jälkeen täällä Hinnerjoella, ja olen pelannut myös Laitilassa harkkojen jälkeen sekä Raumalla.

Pokémon Go on tuttu peli monenikäisille. Mia Heikkilä kertoo omassa tuttavapiirissään monen aikuisen pelaavan. Samaa todistaa Pokémon-päivään osallistunut Kristian Majuri.

– Iskä pelaa tätä myös, ja äitikin vähän.

Hinnerjoelle kokoontunut alakouluikäisten joukko ei ole korona-aikanakaan tylsistynyt.

– Tekemistä on riittänyt!

Lisätietoa Lasten etätammikuun ohjelmasta: https://www.eura.fi/tapahtumat/lasten-etatammikuu/

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut