Poliisi etsii lapsia uhkaillutta asemiestä Porissa

Satakunnan poliisilla on tutkittavana tapaus, jossa ilmoituksen mukaan mies oli uhannut aseella kahta pikkutyttöä ja pakottanut heidät leikkimökkiin, jonne oli heidät lukinnut. Tapaus sattui Hyvälänviikin asuntoalueella viime lauantaina iltapäivällä. Poliisi sai asiasta ilmoituksen kello 14.25.

Tapausta tutkitaan törkeänä vapaudenriistona ja laittomana uhkauksena.

Poliisille tulleen ilmoituksen mukaan kaksi vuonna 2003 syntynyttä tyttöä oli ollut leikkimässä omakotitalon pihassa, kun pihaan oli tullut mie, joka oli ottanut esille pienen käsiaseen. Aseella uhkaamalla mies oli pakottanut tytöt menemään leikkimökkiin, jonka ovihaan oli ennen poistumistaan sulkenut. Vähän ajan kuluttua paikalle tullut tyttöjen leikkikaveri oli päästänyt tytöt ulos leikkimökistä.

Vastoin asiasta aiemmin uutisoitua poliisilla ei toistaiseksi ole tiedossa miehen henkilöllisyys. Poliisi pyytääkin yleisön apua tapauksen selvittämiseen. Tyttöjen antaman kuvauksen mukaan mies oli lyhyehkö ja tukevahko. Hän oli pukeutunut mustaan nahkatakkiin ja muutenkin mustaan vaatetukseen. Miehen toinen silmä oli mustunut, ja hänen toisessa silmässään oli musta silmälappu.

Tapauksesta tai tekijästä jotakin tietäviä pyydetään ottamaan yhteyttä Satakunnan poliisilaitokseen, puh. 02 623 7654. Havaintojen mukaan alueella on tapahtuma-aikaan liikkunut sininen pakettiauto, jonka kuljettajaa pyydetään myös ottamaan yhteyttä poliisiin.