Poliisi ja rajavartiolaitos partioivat tehokkaasti yhdessä

Länsirannikon kesälomakausi huipentui viikonloppuna huvilakauden päättäjäisten merkeissä. Rauman lähivesillä liikkui runsaasti veneilijöitä, mutta myös partiointi oli ahkeraa. Satakunnan merialueella ja Perämerellä poliisi ja merivartiosto partioivat yhteistyössä viikonlopun aikana.

– Rauman ja Porin merivartioasemat hoitavat yhdessä poliisin yksiköiden kanssa aluetta Pyhärannasta Merikarvialle. Tällä miehistöllä alueen saa hyvin katettua. Se on pääasia, että ollaan näkyvillä koko ajan, Raumalla partiointia tehneen Porin merivartioaseman varapäällikkö Petri Westerberg kertoo.

Westerbergin mukaan lauantai-ilta toi yhteensä hieman yli sata tarkastusta. Sen lisäksi tehtäviin kuului muutamia sairauskuljetuksia ja muutama muu avustustehtävä.

– Pääasiassa oikein asiallisesti meni. Luvialla sattui yksi vakavampi veneonnettomuus, Westerberg mainitsee.

Hän viittasi tapaukseen, jossa pulpettivene ajoi rajusti karille. Meripelastuskeskuksen mukaan veneessä olleet kolme henkilöä vietiin sairaalaan jatkotutkimuksiin.

– Pitää kiittää ihmisiä siitä taas tänä viikonloppuna, että välineistö on veneissä pääasiassa kunnossa. Pelastusliivitkin on monilla oikein puettuna, hän sanoo.

Lue lisää maanantain Länsi-Suomesta.