Poliisi muistuttaa kolminkertaistetuista ylikuormamaksusta

Ylikuormamaksulaki säädettiin ylikuorman teille ja silloille aiheuttaman rasituksen sekä epäterveen kilpailun ja veronkierron takia. Kuva: LS-arkisto

Lounais-Suomen poliisilaitokselta muistutetaan, että sakon lisäksi ylikuorman kuljettamisesta esimerkiksi kuorma-autolla määrätään hallinnollinen ylikuormamaksu. Vuodenvaihteessa ylikuormamaksujen määrä kolminkertaistettiin.

Ajoneuvon omistajalle tai haltijalle määrättävän maksun suuruus riippuu ylikuorman määrästä ja on progressiivinen. Maksu jokaista ylikuormamaksun alaista 100 kilogrammaa kohti on 2 000 kilogramman asti 30 euroa. Suurimmillaan maksun määrä nousee 4 000 kilogramman jälkeen 120 euroon per 100 kiloa.

Viime vuonna maksut olivat muutaman sadan euron luokkaa. Tänä vuonna keskimääräinen maksu on kasvanut vähintään tuhanteen euroon. Suurimmat maksut puolestaan ovat nousseet muutamasta tuhannesta eurosta yli 10 000 euron maksuksi.

Alunperin ylikuormamaksulaki säädettiin ylikuorman teille ja silloille aiheuttaman rasituksen sekä epäterveen kilpailun ja veronkierron takia.