Poliisi muistuttaa Lounais-Suomen juhannusjuhlijoita maltista – "Toivomme, että ihmiset paremmin pitäisivät huolta itsestään ja toisistaan"

Maltti on syytä pitää mukana niin maalla kuin merelläkin, muistuttaa poliisi. Arkistokuva: Pekka Lehmuskallio

Lounais-Suomen poliisi toivoo juhannustiedotteessaan juhlijoilta malttia ja varovaisuutta erityisesti vesien äärellä helteisen juhannuksen lähestyessä.

Poliisi valvoo alueellaan juhannusviikonloppuna niin liikennettä kuin yleistä järjestystä ja turvallisuuttakin maaseudulla siinä missä taajamissakin.

– Moni harmi, huoli ja hengenvaara vältettäisiin vähemmällä päihteiden ja isommalla järjen käytöllä. Ennen kaikkea toivomme, että ihmiset paremmin pitäisivät huolta itsestään ja toisistaan, sanoo ylikomisario Stephan Sundqvist Lounais-Suomen poliisilaitokselta tiedotteessa.

Sundqvistin mukaan huolenpitoa on muun muassa se, että ei mennä itse eikä päästetä muitakaan päihtyneenä esimerkiksi uimaan, auton rattiin tai veneen ohjaimiin.

Vaaratilanteessa soita 112

Mikäli juhannuksena kuitenkin joutuu vaaratilanteeseen, pitää soittaa hätänumeroon 112, poliisi muistuttaa.

– Lisäksi ihan jokaisen kannattaa varmistaa, että puhelimessa on 112 Suomi -sovellus. Sen kautta soitetussa hätäpuhelussa hätäkeskus saa heti selville avun tarvitsijan tarkan sijainnin, Sundqvist muistuttaa.

Maltti on syytä muistaa myös liikenteessä. Poliisi valvoo tehostetusti erityisesti ajonopeuksia, ohituksia, ajoetäisyyksiä ja kuljettajien ajokuntoa.