Poliisi muistuttaa talvirengaskauden muutoksista – "Poliisi ottaa huomioon nopeastikin vaihtuvat olosuhteet koko suuressa Suomen maassamme"

Uusi tieliikennelaki on tuonut pieniä muutoksia talvirenkaiden käyttöön.

Lounais-Suomen poliisilaitos muistuttelee tiedotteessaan talvirenkaiden käytöstä, johon uusi tieliikennelaki on tullut mukanaan pieniä muutoksia.

Pääsäännön mukaan talvirenkaita tulee nyt käyttää marraskuun alun ja maaliskuun lopun välisenä aikana, jos keli sitä edellyttää. Keliehto on uusi asia: ennen talvirenkaita piti käyttää määrättynä ajankohtana keleistä riippumatta.

Pääsääntö koskee henkilö- ja pakettiautoja, mopoja, moottoripyöriä, kolmi- ja nelipyöriä sekä näiden kaikkien perävaunuja lukuun ottamatta "kevytperävaunuja".

Nastarenkaita saa käyttää edelleen aina kelin sitä vaatiessa ja muutoinkin marraskuun alusta maaliskuun loppuun. Aiemmin nastarengaskausi päättyi viikko pääsiäisen jälkeen.

Poliisi kertoo myös ottavansa huomioon sen, että Suomi on pitkä maa, kuten sanotaan.

– Valvontaa suorittava poliisi ottaa huomioon nopeastikin vaihtuvat olosuhteet koko suuressa Suomen maassamme. Vaikka nastarenkaita ei matkan alkupäässä vielä tarvittaisikaan, voi esimerkiksi Lappiin suuntautuvalla matkalla olla jo nyt syytä varautua niiden tarpeeseen, poliisi kirjoittaa.

– Talvirenkaitahan saa käyttää aina ja nastarenkaitakin aina silloin, kun keli sitä saattaa edellyttää, tiedotteen lopuksi todetaan.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut