Poliisi muistuttaa: tuhansien suunnistajien Jukolan viesti ruuhkauttaa kasitietä Mynämäen seudulla

Lounais-Suomen poliisi kehottaa tielläliikkujia varautumaan viikonloppuna ruuhkiin Mynämäen seudulla Jukolan viestin vuoksi. Isoimmat liikenneruuhkat ajoittuvat lauantaiaamupäivään ja tilanne normalisoituu poliisin arvion mukaan kello 17 mennessä.

Tapahtuma aiheuttaa merkittävää haittaa liikenteeseen etenkin Mynämäen keskustan alueella sekä Kasitiellä (vt 8), Asemantiellä (mt 1930), Kustavintiellä (mt 192) ja Mynämäentiellä (mt 1930).

Lounais-Suomen poliisi on näkyvästi läsnä tien päällä ja valvoo aktiivisesti liikennettä Mynämäessä ja lähialueilla. Liikenneturvallisuuden varmistamisen lisäksi poliisi valvoo erityisesti kilpailukeskuksen ja Mynämäen keskustan alueella yleistä järjestystä ja turvallisuutta.

– Poliisin tavoitteena on estää ennalta vakavat liikenneonnettomuudet sekä vakavat järjestyshäiriöt. Tähän pyrimme lupahallinnon antamilla määräyksillä, aktiivisella valvonnalla, tarvittaessa liikenteen ohjaamisella sekä viestinnällä, kertoo ylikomisario Mika Peltola Lounais-Suomen poliisista.

Lisäksi poliisi valvoo, että tapahtuman järjestäjä täyttää kokoontumislain mukaiset velvollisuutensa liikenteenohjauksen, järjestyksen ja turvallisuuden osalta.

Poliisi muistuttaa suunnistustapahtumaan tulevia autoilijoita noudattamaan myös pysäköintiin liittyviä säännöksiä ja ohjeita. Siten turvataan kaikkien esteetön liikkuminen alueella ja varmistetaan, että hätätilanteessa paikalle saadaan nopeasti apua.

– Mahdollisen vaaran aiheuttamissa tapauksissa poliisi voi toteuttaa ajoneuvon lähi- tai varastosiirron välittömästi, Peltola muistuttaa.