Poliisi otti Vakka-Suomessa kiinni niin alkoholin, kannabiksen kuin amfetamiininkin vaikutuksen alaisena ajaneita kuljettajia

Kuvituskuva.

Poliisi otti viime viikon loppupuolella Vakka-Suomessa kiinni useita päihtyneitä kuljettajia, selviää poliisin tiedotteesta.

Torstaina aamukymmenen aikaan tarkastusta varten Perheentuvantiellä Laitilassa pysäytetyn henkilöauton kuljettaja puhalsi 0,68 promillen lukemat. Häntä epäillään rattijuopumuksesta, ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Samana päivänä neljän aikaan iltapäivällä poliisin huomio kiinnittyi epävarmasti liikkuneeseen autoon Santtiontiellä Uudessakaupungissa. Kuljettajana ollut mies puhalsikin 0,72 promillea, ja rattijuopumuksen lisäksi häntä epäillään kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Hänellä oli kyydissään yksi matkustaja.

Perjantaina iltapäiväkahdelta poliisi tarkisti Laitilassa Kotometsärinteen pihaan tulleen auton kuljettajan ajokunnon. Hän puhalsi peräti 1,6 promillea ja oli lisäksi ajokiellossa, mikä johti epäilyyn törkeästä rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta ajokiellon aikana.

Alkoholin lisäksi kuljettajien ajokuntoon vaikuttivat myös huumeet. Perjantaina ennen neljää poliisi pysäytti henkilöauton Raumantiellä Laitilassa. Kuljettajana ollut mies puhalsi vain 0,11 promillea, mutta lisäksi hänelle tehty huumausainepikatesti oli positiivinen amfetamiinille.

Miehellä ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta, joten häntä epäillään rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta ilman vaadittavaa ajo-oikeutta sekä huumausaineen käyttörikoksesta. Hänellä oli yksi kyytiläinen.

Lisäksi Pyhärannassa Raumantiellä poliisi pysäytti maanantaina yöllä puoli kahden aikaan henkilöauton, joka "seilasi omalla kaistallaan laidasta laitaan". Huumausainepikatesti oli positiivinen kannabikselle.

Häntä epäillään rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta. Myös hänellä oli yksi matkustaja kyydissään.