Poliisi pääsi kuulemaan Ihodessa pyöräilijän yli ajanutta – Monien spekuloimasta syystä ei ole "minkäänlaista näyttöä"

Pyöräilijän kuolemaan johtaneesta onnettomuudesta on kulunut nyt hieman yli kuukausi.

Poliisi on päässyt kuulustelemaan pyöräilijään Ihodessa törmännyttä autoilijaa. Heinäkuun lopulla sattunut onnettomuus vaati pyöräilijän hengen.

– Kuljettajalta on esitutkinnassa otettu kuulustelukertomus tapahtumien kulusta, vahvistaa rikosylikonstaapeli Teemu Grönros Uudenkaupungin poliisiasemalta.

Koska pyöräilijä menehtyi eikä tapahtumalla ollut muita silminnäkijöitä, on kuljettaja ainoa henkilö, joka on voinut tapahtumista kertoa. Mitä siis oikein kävi?

– Siitä ei ihan tarkkaa tietoa ole hänellä itselläänkään, että mistä tämä johtui, sanoo Grönros.

Sosiaalisen median palstoilla moni on arvuutellut, onko puhelimen näpyttelyllä ollut osuutta asiaan. Aiheuttiko kännykän käyttö tai vaikkapa radion säätäminen kuljettajan huomion herpaantumisen?

– Tällaisesta ei ole esitutkinnassa minkäänlaista näyttöä.

Tapahtunutta on tutkittu rikosnimikkeillä liikenneturvallisuuden vaarantaminen ja kuolemantuottamus. Tapahtuneesta odotetaan vielä oikeuslääkärin lausuntoa, mutta muilta osin esitutkinta alkaa olla valmis.

Tutkinnanjohtaja Pekka Filppula kertoi aiemmin elokuussa Länsi-Suomelle, että autoa kuljetti porilainen naishenkilö. Länsi-Suomi on sittemmin saanut tietoja, joiden mukaan nainen olisi kuitenkin alun perin kotoisin Pyhärannasta ja muuttanut Poriin.

Uhri oli 41-vuotias paikkakuntalainen mies.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut