Poliisi paljastaa aktiiviset peltipoliisit ennakkoon

Poliisin valtakunnallinen liikenneturvallisuuskeskus haluaa muistuttaa pääsiäisreissulle lähteviä kuljettajia turvallisista ajonopeuksista julkaisemalla aktivoidut automaattivalvontatolpat ja niiden sijainnit ennakkoon. Helsingin poliisilaitoksen Facebook-tilillä on julkaistu lista aktivoiduista automaattivalvontatolpista, joissa kamera välähtää nopeusrajoituksen ylittäville ajoneuvoille.

- Haluamme muistuttaa kuljettajia turvallisista ajonopeuksista näin kesäliikennekauden kynnyksellä, komisario Dennis Pasterstein kertoo. 

Pääsiäispyhiksi on aktivoitu yhteensä 33 kameratolppaa eri puolilla Suomea. Valvontakohteiksi on valittu luonnollisesti kaikkein vilkkaimmin liikennöidyt tieosuudet.

– Valvontakameroita ei ole asennettu keräämään sakkoja, vaan parantamaan liikenneturvallisuutta ja vähentämään onnettomuuksia. Jos tavoitteenamme olisi vain sakkojen määrääminen, emme julkaisisi tällaisia listoja ennakkoon, Pasterstein muistuttaa. 

Tolppalista ei tarkoita kuitenkaan tarkoita sitä, että muilla tieosuuksilla voisi hurjastella. Automaattivalvonnan lisäksi myös liikkuvat poliisipartiot valvovat nopeuksia pääsiäisen aikaan. Ajonopeuden lisäksi huomiota kiinnitetään ajotapaan ja kuljettajien ajokuntoon. Valvonta painottuu erityisesti pääteille ja alueellisille seututeille.