Poliisi pysäytti auton, mutta kuskin paikalla ei istunut ketään – hetkeä aiemmin partio oli todistanut alaikäisen autoilijan hämmentävää tuolileikkiä

Ajoneuvo seilasi tien puolelta toiselle – ja paikkaa vaihteli myös kuljettaja.

Alaikäinen autoilija pakeni poliisia Laitilassa sunnuntain vastaisena yönä, kerrotaan Lounais-Suomen poliisilaitoksen tiedotteessa.

Tapahtumaketju sai alkunsa, kun poliisipartio päätti pysäyttää auton valtatie 8:lla tarkistusta varten. Ajoneuvo kääntyi Väkkäräntielle, mutta kuljettaja ei kuitenkaan totellut pysäytysmerkkiä, vaan kiihdytti vauhtia.

Ajoneuvo alkoi heittelehtiä kaistalla. Samalla partio havaitsi kuljettajan yrittävän siirtyä apukuljettajan paikalle, mutta palasi kuitenkin takaisin kuskin penkkiin. Pian kuljettaja siirtyi apukuljettajan paikalle ja pysäytti auton.

Kuljettajan poukkoillessa penkiltä toiselle myös auto seilasi tien puolelta toiselle ajaen pitkiäkin osuuksia vastaantulevien kaistalla.

Kuljettajaksi osoittautui lopulta alaikäinen henkilö, jolla ei ollut ajo-oikeutta. Lisäksi kyydissä oli kaksi matkustajaa, jotka hekin olivat alaikäisiä ja joista toinen antoi kysyttäessä poliisille väärän henkilötiedon.

Poliisi tutkii tapausta muun muassa liikenneturvallisuuden vaarantamisena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta ja niskoitteluna poliisia vastaan.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut