Poliisi syynää raskasta liikennettä ja ulkomaalaisten maassa oleskelun edellytyksiä

Raskaan liikenteen tehovalvontaan osallistuvat kaikki poliisilaitokset. Kuva: LS-arkisto/Minna Paananen

Poliisi valvoo tehostetusti raskasta liikennettä koko maassa kuluvan viikon tiistaina ja keskiviikkona 6.–7. lokakuuta. Valvontaan osallistuvat kaikki poliisilaitokset.

– Valvontajaksolla keskitytään perusasioiden tarkastamisiin eli niihin valvontakohteisiin, joissa on aiemmin todettu eniten puutteita ja rikkeitä. Valvonta kohdentuu siten erityisesti ajo- ja lepoaikoihin, ajoneuvon kuntoon, kuorman sidontaan, kuljettajan ajokuntoon sekä asiakirjoihin, poliisitarkastaja Kari Onninen Poliisihallituksesta sanoo.

Raskaan liikenteen onnettomuudet ovat Onnisen mukaan olleet edelleen laskussa. Raskaan liikenteen onnettomuudet ovat vuoden 2015 tammi–elokuun aikana vähentyneet edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna 2 113 onnettomuudesta 2 001:een. Vähennystä on 5,3 prosenttia.

Valvonnassa tullaan huomioimaan myös poliisilaitosten ulkomaalaisvalvonnan tehostamiseen liittyvät toimenpiteet. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi valvontatehtävässä tavatun ulkomaalaisen maassa oleskelun edellytykset tullaan aina tarkastamaan.

Valvontajakso on osa Euroopan liikennepoliisiverkoston Euroopan laajuista Truck-valvontateemaa.

Viime heinäkuun vastaavassa operaatiossa tarkastettiin Suomessa 901 kotimaista ja 232 ulkomaalaista ajoneuvoa.