Poliisi tutkii mittavaa murtovarkauksien sarjaa Eurajoen ja Laitilan alueilla – kaksi epäiltyä vangittu, talviteloilla olevat mökit kannattaa tarkistaa

Yhdessä tapauksessa asukas on ollut kotona murtovarkauden aikaan, minkä vuoksi teko jäikin yrityksen asteelle. Poliisi epäilee, että tapauksia voi olla lisääkin.

Rauman poliisiasemalla tutkitaan Eurajoen ja Laitilan alueille sijoittuvaa asunto- ja mökkimurtojen sarjaa, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kimmo Hiltula Länsi-Suomelle.

Asia tuli ilmi jo viime viikon loppupuolella esitettyjen vangitsemisvaatimusten kautta. Asiassa on vangittu todennäköisin syin epäiltyinä vuonna 1990 syntynyt raumalaismies sekä vuonna 1994 syntynyt eurajokelaismies.

Käräjäoikeuden diaaritetojen perusteella asiassa epäillään tapahtuneen neljä törkeää varkautta, yksi törkeä varkauden yritys,  yksi perusmuotoinen varkaus ja yksi törkeä petoksen yritys. Kahdesta viimeksimainitusta epäillään vangitsemistietojen perusteella vain eurajokelaismiestä.

Pääosin asuntoja, myös joitakin mökkejä

Yhden törkeän varkauden epäillään tapahtuneen Eurajoella syyskuussa, loppujen epäiltyjen rikosten taas joulukuun aikana Eurajoella ja Laitilassa.

– Pääasiassa kyse on asuntomurroista, joissa on murtauduttu omakotitaloihin ja anastettu omaisuutta. Lisäksi mukana on joitakin vapaa-ajan kiinteistöjä, Hiltula kertoo.

Vangitut miehet eivät ole tapauksen ainoat epäillyt, vaan kiinniotettuina on ollut muitakin henkilöitä. Mainitut kaksi miestä vangittiin, koska heidän epäiltiin voivan yrittää vaikeuttaa tutkintaa.

Yhdessä tapauksessa asukas kotona

Pääosin kiinteistöt ovat olleet murtohetkellä tyhjiä. Yhdessä tapauksessa asukas oli kuitenkin kotona.

– Teko jäi yrityksen asteelle, koska asukas heräsi, Hiltula kertoo.

Anastetusta omaisuudesta osa on saatu takaisin ja osa on edelleen kateissa. Esitutkinnassa on tehty useita etsintöjä omaisuuden löytämiseksi.

Poliisilla on ainakin osassa tapauksia epäilyksensä siitä, mitä kautta rikoksista epäillyt ovat saaneet tyhjillään olevia kohteita tietoonsa. Hiltula ei kuitenkaan tutkinnallisista syistä voi avata asiaa tarkemmin.

Poliisi kehottaa tarkistamaan mökit

Poliisilla on lisäksi epäilys, etteivät kaikki samojen tekijöiden tekemät murrot ole vielä tulleet poliisin tietoon.

Hiltula kannustaakin alueella kiinteistöjä omistavia ihmisiä käymään tarkistamassa nurkkansa sen varalta, ettei mitään ole varastettu.

– Monella voi olla esimerkiksi mökki niin, ettei siellä käydä talvella pitkiin aikoihin. Nyt olisi hyvä aika käydä tarkistamassa paikat, Hiltula sanoo.

Tapauksen esitutkinta jatkuu. Vangittujen osalta syytteen nostamisen määräajaksi on asetettu maaliskuun loppu.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut