Syvärauman tapon lisäksi Raumalla toinenkin miehen tekemä väkivallanteko, jonka seurauksiin nainen mahdollisesti menehtyi – poliisi selvittää rikostutkinnassa lähisuhdeväkivallan osuutta

LS:n tietojen mukaan naisystävänsä pahoinpidellyt mies on tuomittu saman naisen pahoinpitelemisestä jo aiemmin.

| Päivitetty

Rauman poliisiaseman rikostutkijoilla on tutkittavanaan nyt useita vakavia rikoksia. Arkistokuva: Juha Sinisalo

Länsi-Suomen tietojen mukaan viime viikonloppuna Syväraumassa tapahtunut, naisen kuolemaan johtanut väkivallanteko ei ollut ainoa laatuaan Raumalla viimeisen parin viikon sisällä. Länsi-Suomi tiedusteli asiaa poliisilta useampaan kertaan tällä viikolla, viimeksi keskiviikkona iltapäivällä, eikä poliisi kommentoinut asiaa. Kolmen jälkeen iltapäivällä poliisi julkaisi asiasta kuitenkin tiedotteen, joka vahvistaa Länsi-Suomen tiedot tapahtuneesta.

Länsi-Suomi on saanut kuluneen viikon aikana useista lähteistä tietoja, joiden mukaan edeltävänä eli toukokuun viimeisenä viikonloppuna raumalainen viisikymppinen mies olisi pahoinpidellyt naisystäväänsä kohtalokkain seurauksin.

Nainen kuljetettiin sairaalahoitoon, mutta hän menehtyi vammoihinsa myöhemmin, poliisin tiedotteen mukaan kaksi vuorokautta myöhemmin. Nainen oli noin 40-vuotias.

Poliisi kertoo ottaneensa miesystävän kiinni. Hän soitti itse asunnosta hätäkeskukseen ilmoittaakseen naisen tilasta. Hätäkeskusilmoitus tehtiin keskellä yötä sunnuntaina 30. toukokuuta.

Poliisi ei tässä vaiheessa epäile miestä henkirikoksesta, mutta selvittää rikostutkinnassa mahdollisen lähisuhdeväkivallan osuutta kuolemantapauksen taustalla. Miestä ei ole toistaiseksi vaadittu vangittavaksi.

Tuomio naisen pahoinpitelemisestä jo aiemmin

Aiemmista oikeuden tiedoista käy ilmi, että kyseinen mies on saanut saman naisen pahoinpitelemisestä viiden kuukauden ehdollisen vankeustuomion lokakuussa 2020.

Pahoinpitelyt ovat tapahtuneet naisen asunnolla lokakuussa 2019 ja helmikuussa 2020. Teot ovat aiheuttaneet naiselle lukuisia vammoja, ja oikeuden mukaan niiden moitittavuutta lisää niiden luonne lähisuhdeväkivaltana.

Rauman seudulla useita vakavia rikoksia

Kevään ja kesän aikana Rauman poliisiaseman alueella on tullut ilmi useita rikosepäilyjä, joihin liittyy naisiin kohdistettu väkivalta.

Eurajokelaismiehen epäillään murhanneen äitinsä Euran Paneliassa helatorstaina. Keski-ikäinen raumalaismies taas on vangittu todennäköisin syin taposta epäiltynä hänen tapettuaan vaimonsa teräaseella.

Myös Eurajoelta kadonneen Lea Leikarin tapauksessa epäillään poliisin mukaan henkirikosta.

Poliisi muistuttaa tiedotteessaan, että lähisuhdeväkivallasta tulee aina tehdä rikosilmoitus poliisille. Rikoksen uhriksi joutunut tai hänen läheisensä voi olla yhteydessä esimerkiksi Rikosuhripäivystykseen (www.riku.fi).

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut