Poliisi valvoi ravintoloiden tänään päättyneitä rajoituksia – huomautuksia terasseista ja sisällä syövistä asiakkaista, Turussa ja Porissa rikosilmoitus

Ravintolat aukeavat tänään maanantaina, tosin edelleen osin rajoitetusti. Arkistokuva: Pekka Lehmuskallio

Lounais-Suomen poliisilaitos valvoi poikkeusoloista johtuvien rajoitusten noudattamista ravintoloissa huhtikuun alusta toukokuun loppuun. Valvonnan perusteella ravitsemisliikkeet ovat noudattaneet rajoituksia mallikkaasti, tiedotteessa todetaan.

Tarkastuksia Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa toimiviin ravintoloihin ajanjaksolla 4.4.–31.5.2020 tehtiin yhteensä noin 1500. Lisäksi poliisi on valvonut ravintoloita normaalin päivittäistoimintansa ohella.

Valvontajaksolla rikosilmoituksia luvattomasta anniskelusta kirjattiin kaksi, toinen Turussa ja toinen Porissa. Esitutkinta molemmista tapauksista on kesken.

Rikosilmoitusten ohella poliisi joutui huomauttamaan pariakymmentä ravintolaa muun muassa avoinna olevista terasseista ja ravintolassa sisällä syövistä asiakkaista.

Tänään ravintoloihin kohdistuvat rajoitukset muuttuvat, ja poliisi jatkaa niiden valvontaa yhteistyössä avin kanssa.

Lisää aiheesta

Ravintolat avaavat ovensa – asiakkaita sisään enintään puolet normaalista

Eduskunta hyväksyi lakimuutoksen ravintoloiden rajoituksista – ravintolat aukeavat maanantaina supistetuin aukioloajoin

Etujärjestö kannattaa ravintoloille yhtenäisiä rajoituksia – eduskunta päättää tänään ravintoloiden aukioloajoista ja asiakasmääristä

Vain tilaajille Etlan ennuste: Hotelli- ja ravintola-ala sukelsi koronan vuoksi peräti 30 prosenttia