Poliisi valvoi tehostetusti raskasta liikennettä Lounais-Suomessa – "Puutteiden ja rikkomusten määrä kuitenkin osoittaa, että valvontaa on syytä tehdä jatkossakin"

Lounais-Suomen poliisi valvoi viime viikolla osittain yhdessä Pohjanmaan poliisilaitoksen kanssa tehostetusti raskasta liikennettä.

Seitsemän päivän mittaisen tehovalvonnan aikana Varsinais-Suomen ja Satakunnan teillä tarkastettiin 280 kotimaista ja 64 ulkomaista raskasta ajoneuvoa.

Poliisin tiedotteen mukaan ylikuormaan jouduttiin puuttumaan 11 tapauksessa ja puutteelliseen kuorman varmistamiseen seitsemässä tapauksessa. Vaarallisten aineiden kuljetuksiin puututtiin neljässä ajoneuvossa.

Kaikkiaan 36 ajoneuvon todettiin olleen epäkuntoisia. Tapauksista kolme oli niin vakavaa, että ajo keskeytettiin. Ajoneuvojen asiakirjapuutteita ilmeni kuudessa tapauksessa.

Kuljettajista seuloutui yksi rattijuoppo, ja kahden kuljettajan ajo-oikeus ei riittänyt kuljetettavan ajoneuvon kuljettamiseen. Ajo- ja lepoaikarikkomuksia todettiin 16 tapauksessa ja ajopiirturirikkomuksia neljässä tapauksessa. Ulkomaalaislain mukaisia tarkastuksia tehtiin valvonnan yhteydessä 46 henkilölle.

Poliisin tiedotteen mukaan tulokset vastasivat aiempien valvontajakson tuloksia. Tiedotteen mukaan puutteiden ja rikkomusten määrä kuitenkin osoittaa, että valvontaa on syytä tehdä jatkossakin.