Poliisi valvoo hirvenmetsästyksen aloittamista - erityistä huomiota kiinnitetään turvallisuuteen

Poliisi suorittaa tehostettua hirvieläinten metsästyksen valvontaa Lapin, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa 1.–2. lokakuuta ja muualla Suomessa 8.–9.lokakuuta.

| Päivitetty

Poliisi suorittaa tehostettua hirvieläinten metsästyksen valvontaa Lapin, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa 1.–2. lokakuuta ja muualla Suomessa 8.–9.lokakuuta, tiedottaa poliisi.

Valvonta suoritetaan yhteistyössä muiden erävalvontaviranomaisten kanssa.

Luonnonvarakeskuksen ja Riistakeskuksen tilastojen mukaan hirvenmetsästykseen osallistui vuonna 2021 yli 116 000 metsästäjää ja hirvieläinlupia myönnettiin valtakunnallisesti yli 111 000. Näistä hirvilupia oli yli 36 000.

– Valvontaa tullaan painottamaan paikallisesti poliisin ja muiden ja alueellisesti keskeisiin teemoihin. Valvonnan kohdentamisella suuriin massoihin ja alueellisiin painopisteisiin saavutetaan näkyvyyttä ja lisätään ennalta estävyyttä, poliisitarkastaja Kai Vepsäläinen Poliisihallituksesta sanoo.

Tiedotteessa kerrotaan, että poliisi kohdentaa valvontaansa paitsi metsästysmenetelmien asianmukaisuuteen myös erityisesti turvallisen metsästyksen toteuttamiseen.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut