Poliisi valvoo raskasta liikennettä

Poliisi valvoo tehostetusti raskasta liikennettä koko maassa kuluvalla viikolla kahden päivän ajan. Torstaina ja perjantaina 12. ja 13. helmikuuta järjestettävän valvontajakson aikana valvontaa kohdennetaan muun muassa ajo- ja lepoaikojen rikkomisiin, kuormaukseen ja ajoneuvojen tekniseen kuntoon.

Myös kuljettajien vireystilaa valvotaan.

– Liikenneturvan mukaan väsymys on yksi liikenteen keskeisistä riskitekijöistä. Sen vaikutusta ei kuitenkaan helposti tunnisteta ja toisaalta vaikutusta usein myös vähätellään, poliisiylitarkastaja Risto Lammi Poliisihallituksesta sanoo.

Liikenneturvan selvityksen mukaan vastaajista neljännes oli kerran tai useammin torkahtanut rattiin ja 95 prosenttia kuljettajista oli ajanut väsyneenä kerran tai useammin.

Tutkijalautakunnan aineistosta (VALT- vuosiraportti 2013) tehdyssä selvityksessä todettiin, että väsymys oli ollut taustalla joka kuudennessa kuolonkolarissa ja liki joka viides kuolemaan johtanut onnettomuus johtuu väsymyksestä.

Raskaan liikenteen valvontajakso on osa Euroopan liikennepoliisiverkoston Euroopan laajuista valvontateemaa. Valvonnan tavoitteena on liikenneturvallisuuden parantaminen sekä kuljetusrikollisuuden torjunta ja paljastaminen.