Poliisilla on hyvä käsitys Syvärauman tapon ja Euran murhan motiiveista – Lea Leikarin tapauksesta sen sijaan puuttuu yhä epäilty

Rauman seudun henkirikosten tutkinta etenee aikataulussa. Lea Leikarin katoaminen on edelleen täysin auki, sillä Leikaria ei ole löytynyt.

| Päivitetty

Henkirikokset ovat ravistelleet Rauman seutua tänä vuonna. Helatorstaina eurajokelaismiehen epäillään murhanneen äitinsä Euran vaaniissa, ja kesäkuun alussa taas Syväraumassa kuoli raumalaisnainen, jonka aviomies vangittiin taposta epäiltynä.

Lisäksi jo maaliskuussa tapahtui eurajokelaisen Lea Leikarin katoaminen, jonka kohdalla poliisi epäilee myös henkirikosta.

Kysyimme Rauman poliisiaseman tutkinnanjohtajalta, rikoskomisario Kimmo Hiltulalta, miten tapausten tutkinta etenee.

Tutkinta etenee aikataulussa

Euran murhasta epäilty ja Syvärauman taposta epäilty ovat kummatkin edelleen tutkintavankeudessa.

– Tutkinta on näissä jutuissa edennyt hyvin omalla painollaan. Nimikkeet ovat pysyneet molemmissa jutuissa samana, ja aikataulussa edetään sen suhteen, että jutut saadaan syyttäjälle ennen syytteen nostamisen määräaikaa, Hiltula selvittää.

Kummassakin tapauksessa määräaika hahmottaa syyskuussa, joten jutut on saatava syyttäjälle viimeistään elokuun lopulla.

Poliisilla hyvä käsitys motiiveista

Henkirikosten motiivi ja tapausten taustat ovat kummassakin tapauksessa Hiltulan mukaan hyvin selvillä.

– Poliisilla on aika hyvä käsitys siitä, mitä tekojen taustalla on ollut. Näitä asioita on selvitetty kattavasti.

Julkisuuteen Hiltula ei motiiveista lähde lausumaan esitutkinnan ollessa kesken. Monia raumalaisia kuohuttaneista tapauksista saataneen lisää julkista tietoa sitten, kun syytteet aikanaan oikeussalissa luetaan.

Lea Leikarin jutussa ei ole epäiltyä

Lea Leikari on edelleen kateissa. Etsintöjä on ollut tarkoitus tehdä kesällä, mutta kovat helteet ovat siirtäneet niitä.

– Tulemme tekemään etsintöjä vielä lähiaikoina. Ne keskittyvät lähiseutuun sekä lisäksi muutamiin muihin alueisiin, jotka ovat tulleet tutkinnassa esiin, Hiltula sanoo.

On edelleen mahdollista, ettei asiassa olekaan tapahtunut rikosta, Hiltula toteaa. Syytä epäillä -kynnys ylittyi kuitenkin jo rikosilmoitusta kirjattaessa, sillä useat seikat viittasivat siihen, ettei Leikari lähtenyt kotoaan omasta tahdostaan.

– Hän ei ottanut henkilökohtaisia tavaroitaan mukaan, ja lähtö on tapahtunut yllättävästi. Vaikka asiaa on kovasti selvitetty, tietoon ei ole tullut mitään sellaista, minkä vuoksi hän olisi ollut kotoa lähdössä. Aivan kaikkia yksityiskohtia en voi tarkemmin avata.

Henkirikosepäilystä puuttuu kuitenkin toistaiseksi paitsi ruumis, myös epäilty.

– Asiassa ei ole ketään epäiltynä, Hiltula vahvistaa.

Lähisuhdeväkivallalla ei yhteyttä

Lisäksi Rauman synkeään kevätkesään on mahtunut nelikymppisen naisen löytyminen kuolleena kotoaan toukokuun lopulla.

Poliisi tiedotti tuolloin tutkivansa mahdollisen lähisuhdeväkivallan osuutta naisen kuolemaan, ja hänen miesystävänsä oli saanut aiemmin tuomion hänen pahoinpitelemisestään.

Hiltulan mukaan poliisitutkinnassa on selvinnyt, ettei lähisuhdeväkivallalla ollut yhteyttä naisen kuolemaan, joten tutkinta jatkui kuolemansyyntutkintana.

Juttua korjattu 3.12.: Poistettu ilmaus "Panelia" useista eri kohdista jutussa, myös otsikossa. Tapahtumapaikka ei ollut Paneliaa vaan pikemminkin Euran Vaaniin aluetta. LS puhuu tapauksesta nyttemmin Euran murhana.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut