Poliisilla vaarallinen takaa-ajo Vanhassa Raumassa – silminnäkijöiltä pyydetään yhteydenottoa

Takaa-ajossa käytetty BMW 330 -mallinen farmariauto. Poliisi toivoo tapahtuman silminnäkijöitä tai konkreettisessa vaarassa olleita ottamaan yhteyttä. Kuva: Poliisi

Raumalla koettiin sunnuntaiaamuna vaarallinen takaa-ajotilanne, kun henkilöauto lähti ajamaan poliisia karkuun pitkin Vanhaa Raumaa.

Poliisi oli valmistautunut klo 9.15 aikaan pysäyttämään hopeanharmaan BMW 330 -mallisen farmariauton Valtakadulla, kun auton kuljettaja lähtikin kiihdyttämään huomattavasti nopeuttaan. Auton matka jatkui vanhan kaupungintalon nurkalta suoraan Kuninkaankadulle liikennesuunnan vastaisesti, ja pako jatkui suurella ylinopeudella Kuninkaankatua pitkin torin ohi.

Pakoauto kääntyi Kuninkaankadulta Isopoikkikadulle, sieltä edelleen Eteläpitkäkadulle, Kulmalankadulle ja lopulta Eteläkadulle, jossa perässä ajanut poliisipartio pysäytti pakenevan auton Savilankadun kohdalla.

Henkilöautoa ajanut noin 20-vuotias paikallinen mies otettiin kiinni ja hänet toimitettiin Rauman poliisiasemalle asian selvittämistä varten. Kuljettajaa epäillään alustavasti törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja rattijuopumuksesta.

Vanhassa Raumassa oli tapahtuma-aikaan vähäisesti muuta liikennettä, mutta henkilöautoa jahdannut poliisipartio teki takaa-ajon aikana havaintoja ainakin jalankulkijoista, jotka olivat pakoreitin varrella. Alueella on 20 km/h aluerajoitus.

Poliisi pyytää tapahtuman silminnäkijöitä tai konkreettisessa vaarassa olleita ottamaan yhteyttä seuraaviin kanaviin tapahtuma- ja yhteystietoja varten:

Sähköposti: vihjeet.lounais-suomi@poliisi.fi
WhatsApp: 050 4117655
Vihjepuhelin: 0295 417 259

Juttua muokattu 11.50: Lisätty kuva henkilöautosta.