Poliisin juhannusviikonloppu on ollut kiireinen ja etenkin rattijuoppojen määrä hämmästyttää

Juhannusviikonloppu oli kiireinen, tiedottaa Lounais-Suomen poliisi.

Kaupunkien keskustat ovat olleet rauhallisia. Hälytystehtävät ovat olleet siellä, missä ihmisetkin eli maakunnissa ja mökkialueilla.

Poliisilla oli Lounais-Suomen alueella viikonlopun aikana noin 1100 hälytystehtävää. Viikonloppu oli tehtävämäärissä mitattuna noin 10 prosenttia edellisvuotta vilkkaampi.

Juhannusaaton päivävuoron aikana valvonta- ja hälytyssektori suoritti 180 hälytystehtävää.

Liikennepoliisi panosti juhannuksen menoliikenteen valvontaan voimakkaasti sekä Varsinais-Suomen että Satakunnan alueilla. Muutamaa pahinta ylinopeutta tai vaarallisinta ohitusta lukuun ottamatta liikenteestä selvittiin ilman vakavampia harmeja tai onnettomuuksia, Lounais-Suomen poliisista kerrotaan.

Juhannusyönä riitti kiirettä. Silloin kirjattiin 340 tehtävää.

Juhannusyön tehtävät liittyivät lähinnä häiriökäyttäytymiseen ja väkivaltaan.

Rattijuopumuksia kertyi erityisen paljon. Rattijuopoista uset puhalsi törkeän rattijuopumuksen lukeman. Useassa tapauksessa oli myös eriasteisia liikennevahinkoja.

Lauantaina juhannuspäivän päivävuorossa Lounais-Suomen poliisilla oli 172 hälytystehtävää. Osa niistä tehtiin venepoliisin ja Rajavartiolaitoksen yhteistyönä.

Päivän murheellisin tapahtuma oli Sauvossa, jossa iäkäs nainen löydettiin menehtyneenä veden varasta mökkirannastaan, poliisista kerrotaan.

Kiire ei hellittänyt juhannuspäivänäkään, jolloin yövuorossa kirjattiin 300 hälytystehtävää..

–Silmiinpistävintä juhannuksessa on ollut rattijuoppojen määrä. Eriasteisista rattijuopumusrikoksista epäiltyjä on juhannusviikonlopun aikana kertynyt kymmeniä, sunnuntaiaamuna jo 50, Lounais-Suomen poliisi listaa tiedotteessa.

Erilaisia rikostutkinnan asioita kertyi kaikkiaan 240.

Kymmeniä ihmisiä on juhannuksen aikana lisäksi pitänyt ottaa kiinni joko rikoksesta epäiltyinä tai rikoksilta ja häiriöiltä suojaamiseksi.