Poliisin päivä tekee paluun kahden vuoden jälkeen – poliiseja pääsee tapaamaan myös Raumalla

Poliisin päivää on aiemmin järjestetty ainakin Rauman torilla. Kuva on vuoden 2017 tapahtumasta. Arkistokuva: Juha Sinisalo

Valtakunnallista poliisin päivää vietetään kahden vuoden tauon jälkeen kaikkien poliisilaitosten alueella lauantaina 27. elokuuta, tiedottaa poliisi.

– Viimeiset pari vuotta olemme eläneet hyvin poikkeuksellisia aikoja ja ihmisillä tuntuu olevan kasvanut tarve keskustella turvallisuuteen liittyvistä teemoista, huolista ja toiveista viranomaisten kanssa, poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen sanoo tiedotteessa.

– Siihen tarpeeseen pyrimme nyt vastaamaan jalkautumalla jälleen elokuun viimeisenä lauantaina toreille ja kauppakeskuksiin eri puolilla maata.

Tiedotteen mukaan tavoitteena on "edistää poliisin paikallista, kasvollista näkymistä ja vuorovaikutusta alueen asukkaiden kanssa ja tukea siten vahvaa turvallisuuden tunnetta ja luottamusta viranomaistoimintaa kohtaan".

Tarkempia tietoja tapahtumista eri paikkakunnilla on koostettu poliisin verkkosivuille osoitteeseen poliisi.fi/poliisinpaiva.

Sivulta käy ilmi, että Raumalla tapahtuma järjestetään klo 13–16, mutta paikka on vielä auki. Se luvataan täsmentää tulevaan keskiviikkoon 3.8. mennessä.

Uudessakaupungissa sama pätee: aika on 13–16 mutta paikka vielä auki.

Kummallakin paikkakunnalla ohjelmaa kuvataan tiiviisti: "paikalla poliiseja tapaamassa ihmisiä ja vastailemassa kysymyksiin".