Poliisin raskaan liikenteen valvonta paljasti huonokuntoisia ajoneuvoja

Poliisin valtakunnallisessa raskaan liikenteen tehovalvonnassa eniten rikkeitä todettiin ajo- ja lepoaikojen noudattamisessa.

Kaikkiaan 144 kuljettajaa rikkoi kyseisiä säännöksiä (12,7 prosenttia tarkastetuista). Lisäksi ajopiirturirikkomuksia todettiin 30 tapauksessa.

Ajoneuvon kunnon osalta ongelmia oli 64 tapauksessa, 17 ajoneuvon matka keskeytettiin valvontapaikalle. Puutteelliset kuorman sidonnat aiheuttivat seuraamuksen 39 kuljettajalle.

Lisäksi tavattiin 15 ylikuormaa, 11 etsintäkuulutettua, 10 ajo-oikeudetonta ja neljä rattijuopumuksesta epäiltyä.

– Aiempien vuosien vastaaviin valvontatapahtumiin verrattuna eniten nousivat ajoneuvon kuntoon liittyvät rikkeet, joiden määrä on lisääntynyt kolmanneksella. Myös etsintäkuulutettuja löytyi lähes kolme kertaa niin paljon kuin viime kerralla, poliisitarkastaja KariOnninen Poliisihallituksesta arvioi.

Ajo- ja lepoaikarikkomukset sen sijaan ovat pysyneet lähes samalla tasolla, noin joka kymmenes kuljettaja rikkoo edelleen kyseisiä säännöksiä.

Poliisi valvoi 23.-24.7.2015 valtakunnallisesti tehostetusti raskasta liikennettä. Valvontaa suunnattiin erityisesti ajo- ja lepoaikojen, ajoneuvon kunnon ja kuormauksen sekä rattijuopumusten valvontaan.

Kahden vuorokauden mittaisen tehovalvontajakson aikana tarkastettiin 901 kotimaista ja 232 ulkomaalaista ajoneuvoa.