Poliisin tehtävämäärät normaalin talviviikonlopun tasolla

Lounais-Suomen poliisin joulu on jatkunut suhteellisen rauhallisissa merkeissä, kuitenkaan poliisi ei ihan ole joulurauhasta päässyt nauttimaan, sillä tehtävämäärät ovat vastanneet normaalin talviviikonlopun määriä.

Joulun aikana poliisi on Lounais-Suomessa pysäyttänyt 17 rattijuopumuksesta epäiltyä. Sen lisäksi tapaninpäivän iltaan mennessä poliisi oli hoitanut 120 kotihälytystehtävää. Pahoinpitelyistä poliisi on kirjannut 13 rikosilmoitusta.

Vakka-Suomessa joulunvietto päättyi ikävästi, kun kylässä ollut perheen aikuinen poika ajoi autollaan vanhempiensa autotallin ovea päin. Tallin ovi ja tallissa ollut auto vaurioituivat. Voimakkaaisti humalassa ollut poika jatkoi uhkaillen paikalla olleita puutarhasaksilla. Poliisi sai hänet talttumaan etälamauttimella.

Toinen merkittävä poliisitehtävä tapaninpäivänä oli Turussa, jossa poliisi löysi yleisövihjeen perusteella puukerrostalon piharakennuksesta peräti 20 kiloa varastettua räjähdysainetta sekä sähkönalleja. Räjähdysaineet oli varastettu joulupyhien aikana. Räjähdysainekoulutuksen saaneet poliisin tyhjensivät varaston, eikä ihmisille aiheutunut asiasta vaaraa.