Poliisin tiedote yön kokoontumisajoista: Rikkeiden kokonaissaldo "järjetön"

Poliisia on lauantain ja sunnuntain välisenä yönä työllistänyt runsaasti. Lounais-Suomen alueella järjestetyt kokoontumisajot, joissa osallistujina oli sekä autoja että kaksipyöräisiä. Poliisin tiedotteen mukaan kukin kokoontumisajo keräsi satoja osallistujia. Kokoontumisajot liikkuivat Turun, Rauman, Liedon, Loimaan, Someron ja kosken alueilla, ja ylittivät myös Kanta-Hämeen maakuntarajan. 

Poliisi valvoi tapahtumia. Valvonnan tulos osoitti valvonnan tarpeen. Ajokieltoja kirjattiin parikymmentä, ja jo valmiiksi ajo-oikeudettomia kuljettajia tavattiin viisi. Kolmisenkymmentä kuljettajaa sakotettiin ajonopeuden, ajotavan, ajoneuvon kunnon tai puuttuvan ajo-oikeuden vuoksi. Törkeitä liikenneturvallisuuden vaarantamisia etenee kolme kappaletta rikostutkintaan, yksi näistä pakeni poliisia 240 km/h nopeudella. Paennut kuljettaja todettiin kiinnioton jälkeen ajo-oikeudettomaksi ja päihtyneeksi. Lisäksi tapahtumassa kirjattiin kaksi rattijuopumusta ja kaksi törkeää rattijuopumusta, joista toinen johtui huumausaineista.

Muitakin kiinniottoja tapahtui. Yksi henkilö otettiin kiinni etsintäkuulutettuna asepalveluksen välttelyn vuoksi, yksi kuljettaja otettiin kiinni epävarman henkilöllisyyden ja maassa oleskelun edellytysten selvittämiseksi.

Kokonaisuudessaan useampi kuin joka kymmenes valvonnassa tavoitettu kuljettaja joutui poliisin toimenpiteiden kohteeksi. Liikennepoliisin kokeneen ryhmänjohtajan mukaan yön kokonaissaldo oli järjetön.