Poliisin tiedottamisnopeus häviää sosiaaliselle medialle

Toimitustyöskentelyssä törmätään usein tilanteeseen, jossa rikoksista tai välikohtauksista saadaan vihjeitä esimerkiksi sosiaalisen median kautta. Tällöin tapahtumiin pyritään aina saamaan vahvistus poliisilta.

Se ei kuitenkaan aina ole helppoa, sillä välillä tiedotusvastuussa olevan ihmisen tavoittaminen on hankalaa tai tapahtumista ei kerrota kovinkaan paljon.

– Turhan usein tiedottamattomuudessa vedotaan tutkinnallisiin syihin. Pitäisi miettiä tarkemmin, millä tavoin kerrotaan, ettei voida kertoa tarkemmin. Omasta mielestäni aina voidaan kuitenkin tiedottaa jotain, poliisiylijohtaja Mikko Paatero sanoo.

Paateron mukaan sosiaalinen media on luonut omia haasteitaan myös poliisien tiedottamiselle. Nykyisellään silminnäkijähavainnot voivat lähteä nopeastikin leviämään käyttäjältä toiselle esimerkiksi Facebookissa tai Twitterissä.

Poliisiylijohtaja myöntää, että median edustajien on tällä hetkellä liian vaikea tavoittaa poliisin edustajia, eikä oikeiden henkilöiden tavoittaminen toimi kaikilta osin niin kuin pitäisi.

Rauman poliisiasioita selvitettäessä toimittajan puhelinsoitto yhdistetään välillä Lounais-Suomen poliisilaitoksen keskuspaikkaan eli Turkuun.

Osataanko Turusta käsin kommentoida esimerkiksi Rauman paikallistason poliisiasioita?

– Lähtökohtaisesti kyllä, ainakin isoimpia tapauksia. Mikäli keskuspaikasta ei suoraan osata antaa kysymykseen vastausta, pitää asia olla valmis selvittämään ja soittamaan kysyjälle takaisin, Paatero sanoo.

Lue lisää torstain Länsi-Suomesta.