Poliisin vinkki pääsiäisliikenteeseen: älä kiirehdi

Pääsiäinen aiheuttaa jonoja liikenteeseen. Poliisi kehottaakin pääsiäismatkalle aikovia jättämään turhan tiukat aikataulut pois ja pitämään huolta siitä, että niin kuljettaja kuin autokin ovat kunnossa.

Pääsiäisen menoliikenne vilkastuu kiirastorstaina puolen päivän jälkeen huipputuntien ajoittuessa iltapäivään kello 13:n ja 19:n välille.

– Ruuhkia ei ole odotettavissa, mutta liikenteen jonoutumista kylläkin tapahtuu. Liikennemäärät kaksinkertaistuvat Jyväskylän eteläpuolella ja kolminkertaistuvat pohjoispuolella normaaliin torstaihin verrattuna, poliisitarkastaja Pasi Kemppainen Poliisihallituksesta kertoo.

Liikennemäärät ovat normaalia korkeammat myös pitkänä perjantaina itäisessä ja pohjoisessa Suomessa eteläisen Suomen liikenteen jo rauhoittuessa.
Paluuliikenne jakaantuu sunnuntaille ja toiselle pääsiäispäivälle. Liikennemäärien huipputunnit maanantaina sijoittuvat nekin iltapäivään 13:n ja 19:n välille.

Poliisi varmistaa liikenteen sujuvuuden näkyvällä valvonnalla.

Muistilista pääsiäisliikenteeseen:

- Turhan kireät aikataulut pois. Perille pääseminen on tärkeämpää kuin etukäteen asetetut kellonajat.
- Kuskin keskityttävä vain ajamiseen.
- Kuskin vireystila ja ajokunto varmistettava etukäteen.
- Auton kunto ja kuormaus ovat kohdallaan koko matkan ajan. Erityisesti väärin sijoitetut, sitomattomat ja ylipainoiset kuormat vaarantavat tienkäyttäjien turvallisuutta.
- Matkan varrella kelit voivat vaihdella huomattavasti. Jos matka jatkuu pohjoiseen saakka, kannattaa talvirenkaat pitää alla.