Unajassa iso poliisioperaatio: "Kun tietynlainen käytös ja aseiden hallussapito yhdistyvät, poliisi joutuu menemään tilanteeseen isolla miehityksellä"

Poliisi sai keskiviikkona aamupäivällä ilmoituksen uhkaavasta asetilanteesta Unajassa.

– Ihan kaikkea en vielä tässä kohtaa voi tapauksesta tiedottaa, mutta syrjäkulman maatalossa on ollut mies, jolla on ollut hallussaan aseita. Kun tietynlainen käytös ja aseiden hallussapito yhdistyvät, poliisi joutuu menemään tilanteeseen isolla miehityksellä, komisario Joonas Tikka Lounais-Suomen poliisin tilannekeskuksesta kertoo.

Hän ei tässä kohtaa vahvista medialle vielä tietoa siitä, mikä taho teki tapauksesta poliisille ilmoituksen.

Syrjäisen sijainnin ansiosta tilanteesta ei aiheutunut vaaratilannetta sivullisille, ja poliisi tiedotti puolen päivän tietämillä, että tapaukseen liittyvä henkilö on poliisin hallussa.

Tapahtumapaikalla oli keskiviikkoaamupäivällä runsaasti poliisin miehitystä ja kalustoa.

– Miehistöä oli paikalla tilanteen vaatima määrä. Poliisi ei yleensä kovin tarkasti tiedota varautumisvahvuudestaan, Tikka sanoo tapauksen miesvahvuudesta kysyttäessä.

Länsi-Suomen lukijahavaintojen mukaan paikalla olisi nähty jopa kymmenkunta poliisiautoa, kolme ambulanssia ja karhuryhmän panssaroitu ajoneuvo.

– Panssaroidun ajoneuvon paikallaolon voin kyllä vahvistaa, Tikka kertoo.

Poliisin paikkatutkinta oli jonkin verran kesken vielä iltapäiväkahden maissa. Komisario Tikka lupaili, että poliisi tiedottaa tapauksesta vielä tarkemmin tutkinnan valmistuttua.

Juttua päivitetty klo 14.08. Lisätty komisarion kommentit ja lukijahavainnot.