Polkupyörät ja veneet varkaiden kohteina Raumalla

Raumalla on kesäkuun ja heinäkuun alkupuoliskon aikana varastettu 35 polkupyörää, ja veneisiin kohdistuneita varkauksia on tapahtunut 11.

Veneisiin on murtauduttu Raumalla muun muassa Suvitien, Syväraumanlahden ja Merirauman venelaitureissa. Viime tapaukset ovat tapahtuneet Merirauman venelaitureissa heinäkuun alkupäivinä, kun sieltä varastettiin veneestä Madiner 9,9 hv perämoottori, ja heti perään varastettiin Linder 440 -merkkinen moottorivene. Veneessä oli Suzuki DF69 perämoottori.

Polkupyöriä on tarttunut varkaiden ”haaviin” ympäri Raumaa tänä kesänä. Viime tapauksia ovat kesäkuun lopussa ja heinäkuussa tapahtuneet pyörävarkaudet.

Pursikadulta varastettiin kesäkuun lopussa Nishiki Hybrid -mallinen polkupyörä. Kalliokadulta varastettiin kesä-heinäkuun taitteessa Helkama Sport 3000 Hybrid -polkupyörä. Tarvolantien varrelta varastettiin kesä-heinäkuun taitteessa Snake-merkkinen polkupyörä. Syväraumankadulta varastettiin heinäkuun 4. ja 5. päivän välisenä aikana valkoinen Nishiki Reno -polkupyörä. Niin ikään Syväraumankadulta varastettiin heinäkuun 6. ja 8. päivän välisenä aikana musta-harmaa Stratos-merkkinen etujousituksella varustettu maastopyörä.

Urposentieltä Uotilassa varastettiin 8. heinäkuuta illalla kaksi polkupyörää, joista toinen oli ns. temppupyörä ja toinen monivärinen 7-vaihteinen polkupyörä.

Tuomistonkadulta varastettiin heinäkuun 8. ja 9. päivän välisenä aikana valkoinen Insera Alpina -merkkinen maastopyörä.

Poliisi neuvoo polkupyörien ja veneiden omistajia tarkastamaan omaisuutensa lukitukset. Lisäksi veneiden, pyörien ja muunkin omaisuuden omistajien olisi hyvä mahdollisten varkaustapausten vuoksi kirjoittaa omaisuutensa tunnisteet muistiin mahdollisimman tarkasti.

Poliisi pyytää ilmoittamaan näihin tai muihin tapauksiin liittyviä havaintoja Rauman rikospoliisin päivystysnumeroon 0718746100.